• quattro®
 • Audi side assist
 • Audi lane assist
 • adaptive cruise control
 • Bang & Olufsen Sound System
 • Klimatizirana komfortna
  sprednja sedeža
 • MMI® navigacija plus
 • Voznikov informacijski sistem
  s programom za večjo učinkovitost

quattro®

Če kolesi na eni od prem izgubita stik s podlago in zato obstaja nevarnost vrtenja v prazno, se pogonska sila v sredinskem diferencialu preusmeri na drugo premo. Pri tem tehnologija quattro® upošteva vplive, kot so število vrtljajev motorja in navor, število vrtljajev koles kot tudi vzdolžni in prečni pospeški. Rezultat: boljše pospeševanje, učinkovitejše bočno vodenje, izboljšana vlečna sila in večja varnost.

Audi side assist

Asistenca za menjavo voznega pasu, ki za nadziranje uporablja radarske senzorje, deluje pri hitrosti nad 30 km/h. Če sistem na sosednjem voznem pasu zazna drugo vozilo, o tem voznika obvesti z utripanjem svetlečih diod (LED) v zunanjih ogledalih. Tako Audi side assist na učinkovit način prispeva svoj delež k zaščiti potnikov.

Audi lane assist

Sistem s pomočjo kamere prepozna meje vozišča oziroma voznega pasu. Če je sistem aktiviran in voznik z vklopom smernika ne nakaže menjave pasu, ga Audi lane assist s tresenjem volana opozori, da bo oziroma je zapeljal čez mejno črto voznega pasu, ki jo je zabeležil sistem. Če vozilo črto prevozi z vklopljenim smernikom, opozorila ni, saj sistem predvideva, da je menjava voznega pasu namerna. Audi lane assist je zasnovan za vožnjo po avtocestah in cestah, rezerviranih za motorna vozila.

adaptive cruise control

Audi adaptive cruise control je izpopolnjena različica klasičnega tempomata, ki s pomočjo radarskega senzorja vzdržuje razdaljo do spredaj vozečega vozila. S tem sistemom vaš Audi A5 Coupé v okviru sistemskih omejitev avtomatsko pospešuje in zavira. Adaptive cruise control meri razdaljo do spredaj vozečega vozila. Če se razdalja preveč zmanjša, sistem nekoliko upočasni vozilo, tako da odvzame plin oziroma po potrebi aktivira zavore. Ko je pot ponovno prosta, adaptive cruise control doda plin in hitrost poveča na prej nastavljeno vrednost.

Bang & Olufsen Sound System

Audio sistem Bang & Olufsen Sound System zagotavlja izvrstno predvajanje zvoka, saj je do potankosti prilagojen notranji arhitekturi vozila, v katerega je vgrajen. Za nepozabno glasbeno doživetje skrbi 14 visokozmogljivih zvočnikov z izjemnim učinkom prostorskega zvoka. Ti zvočniki nastopajo v kombinaciji z 10-kanalnim ojačevalnikom s skupno močjo 505 W.

Klimatizirana komfortna
sprednja sedeža

Dejavnik dobrega počutja: funkcija aktivnega prezračevanja in ogrevanja skrbi za ustrezno temperaturo sedežev, ki na daljših vožnjah ustvarjajo občutek popolnega ugodja. Avtomatska funkcija dodatnega gretja zagotavlja, da sedeži nikoli niso podhlajeni. Prijetno hladni v vročih poletnih dneh ali topli sredi zime – klimatizirani komfortni sedeži nudijo udobje tekom celega leta. Perforirano usnje na prezračevanih sediščih sprednjih sedežev je zračno in se hitro ogreje.

MMI® navigacija plus

Razvedrilo in komunikacija na najvišji ravni: z novo generacijo upravljalnega sistema MMI® Audi znova dokazuje, da njihov slogan »Prednost je v tehniki« resnično drži. Sistem MMI® so v vseh pogledih izpopolnili, tako da voznik zdaj lahko intuitivno nadzira še večji nabor funkcij. MMI® navigacija plus vključuje ločeno upravljalno enoto s preizkušeno, intuitivno upravljalno logiko in 6,5-colski barvni zaslon TFT z ločljivostjo 400 x 240 slikovnih pik.

Voznikov informacijski sistem
s programom za večjo učinkovitost

Na zaslonu opcijskega voznikovega informacijskega sistema na sredini armaturne plošče so na enem mestu prikazane številne posamezne informacije, ki voznika stalno obveščajo o trenutnem stanju vozila. Integrirani program za večjo učinkovitost voznika s pregledi podatkov o porabi, prikazom dodatnih porabnikov, večjim prikazom prestav in napotki za varčno vožnjo spodbuja k čim bolj gospodarnemu načinu vožnje.

Razkošna dovršenost

Oprema za Audi A5 Coupé