August Horch

Pionir avtomobilske industrije

August Horch se je kot sin kovača rodil 12. oktobra 1868 v kraju Winningen an der Mosel. Po končanem študiju na tehnični šoli v mestu Mittweida je Horch leta 1896 prišel h Carlu Benzu v Mannheim. Tam je do leta 1899 deloval kot vodja oddelka za izdelavo motornih vozil in je tako spremljal in soustvarjal začetke avtomobilske industrije.

Leta 1899 se je v Kölnu osamosvojil z odprtjem manjše popravljalnice motornih vozil. Leta 1901 je izdelal svoj prvi avtomobil. Leta 1902 se je skupaj s svojim podjetjem preselil v Reichenbach (okrožje Vogtland), le dve leti pozneje pa je podjetje Horch Werke svoj dokončni sedež dobilo v mestu Zwickau.

Njegovo drugo avtomobilsko podjetje
Leta 1909 je August Horch zaradi spora zapustil podjetje, ki ga je sam ustanovil. Le nekaj tednov pozneje je ustanovil svoje drugo avtomobilsko podjetje, ki je leta 1910 dobilo ime po latinskem prevodu njegovega priimka – Audi. Leta 1920 je odstopil s funkcije predsednika upravnega odbora družbe Audi Werke AG, da bi poslej deloval kot sodni izvedenec in strokovnjak na področju avtomobilske tehnike. Ko so junija 1932 ustanovili družbo Auto Union AG, je August Horch postal član nadzornega sveta novega koncerna. August Horch je umrl 3. februarja 1951 v bavarskem mestu Münchberg (okrožje Oberfranken).

Vier Ringe (štirje krogi) – knjiga

»Vier Ringe« (štirje krogi) – zgodovina znamke Audi v obliki knjige in e-publikacije.