Piškotki

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. 

Podjetju Porsche Slovenija d.o.o. pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.

Na tej spletni strani, kot tudi na spletnih straneh  https://konfigurator.audi.si/cc-si/sl_SI_AUDI/A/models?GrossNetSwitch=GROSS; https://cc.porscheinformatik.com/sl-si/sl_SI_AUDI_PF/A/ https://takojdobavljivo.audi.si/ https://lab.audi.si/;  se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se neomejeno shrani naslednji sklop podatkov:

• anonimizirana oblika IP-naslova računalnika, ki pošilja zahtevo,

• datum in ura nastopa oz. zahteve,

• ime strani oz. datoteke, ki ste jo odprli,

• povezava, s katere strani ste dostopili do te strani,

• vrsta in verzija brskalnika, ki ga uporabljate,

• vrsta operacijskega sistema, ki ga uporabljate.

 

1. Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 

  

2. Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 

 

2.1. Piškotki brez privolitve

• Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.

Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni  možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  
Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. 

 

Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj. 

 

2.2. Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

 

• Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.

Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

  • Opis piškotka: Webtrekk GmbH ( www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.

Čas hrambe: Po 6 mesecih nedejavnosti se piškotek izbriše. Če ima obiskovalec v tem času ponovno obišče stran, bo življenjska doba piškotka podaljšana za nadaljnjih 6 mesecev. Vsi podatki, ki ji piškotki zbirajo so agregirani in anonimni.

• Opis piškotka: Tealium ( https://tealium.com/

Naloga: S pomočjo storitev Tealium lahko upravljamo oglaševalske kode na strani. Deluje kot mediator med spletno stranjo in partnerjem.

Čas hrambe:  Ne shranjuje podatkov, posreduje jih partnerju, v kolikor so implementirane njihove oglaševalske kode. 

 

2.3. Piškotki tretjih oseb s privolitvijo

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov.

Naloga: Spremljanje obiskovalcev oziroma spremljanje domene, identitete, čas prvega, trenutnega in zadnjega obiska ter številko posamezne seje, odpravljanje podvajanja kontaktov. Piškotki omogočajo tudi spremljanje posamezne seje oziroma pomagajo pri odločitvi ali povečamo številko seje in pri določanju časa seje. Spremljajo domene, povečanje ogledov vsake strani na sejo in začetek posamezne seje. Več o HubSpot piškotkih si lahko preberete tukaj: https://knowledge.hubspot.com/reports/what-cookies-does-hubspot-set-in-a-visitor-s-browser 

Čas hrambe: do 13 mesecev.

  • Opis piškotkov: Cocos (podatki, ki se shranijo v orodju za chat - iframe CallMe, ki ga odpre skripta na strani)

Naloga: Spremljanje seje chata, spremljanje obiskovalcev (domene, identitete, brskalnika, čas prvega, trenutnega in zadnjega obiska ter številko posamezne seje), prepoznavanje obiskovalcev, ki uporabljajo orodje za klepet. Piškotki skrbijo tudi za odpravljanje podvajanja kontaktov.

Čas hrambe: nedoločeno

 

 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

3. Vtičniki za družbena omrežja 

 

Porsche Slovenija d.o.o. na spletni strani www.audi.si (ter https://cc.porscheinformatik.com/cc-si/sl_SI_AUDI/A/models; https://cc.porscheinformatik.com/sl-si/sl_SI_AUDI_PF/A/ https://cc.porscheinformatik.com/nova-vozila-audi) uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 

Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

 

Facebook

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družbeno omrežje Facebook. Za to uporabljamo gumb »Všeč mi je« in funkcinalnost »Deli na Facebook«. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Facebook Inc. (1601S. California Ave., Palo Alto, CA 94304 ZDA). Ko obiščete eno od naših spletnih strani, ki ta vtičnik uporablja, se zaradi tega ne vzpostavi povezava s tem podjetjem. To se zgodi šele po vaši izrecni privolitvi, po katerem vas vprašamo pri kliku na ustrezen gumb. 

Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Facebook ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Facebook na spletni strani: https://www.facebook.com/about/privacy

Če ne želite, da Facebook podatke, ki jih zbere s pomočjo naše spletne strani, neposredno poveže z vašim profilom Facebook, se morate pred svojim obiskom naše spletne strani odjaviti iz Facebooka. Nalaganje Facebookovih vtičnikov lahko popolnoma preprečite tudi z dodatki (Add-Ons) za svoj brskalnik, npr. s funkcijo »Facebook Blocker«.

 

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 

Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: 

https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

 

4. Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 

Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi: 

• Internet Explorer, glejte tukaj ( https://support.microsoft.com/sl-si/help/17442) Orodja - Internetne možnosti - zavihek Zasebnost in pod možnostjo Nastavitve izberite Dodatno in izberite, ali želite piškotke neodvisnih izdelovalcev omogočiti, blokirati ali biti pozvani.

• Firefox, glejte tukaj ( https://support.mozilla.org/sl/kb/kako-omogocite-onemogocite-piskotke) Orodja - Možnosti - Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve - potrdite. 

• Google Chrome, glejte tukaj:

( https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=sl) Meni - Nastavitve - Prikaži dodatne nastavitve - pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve - potrdite. 

• Safari, glejte tukaj ( https://support.apple.com/sl-si/guide/safari/manage-cookies-and-website-data-sfri11471/mac) Safari - Preferences - Privacy - pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve - potrdite. 

 

Stanje: [05/2018] 

Zapri
Za najboljšo izkušnjo uporabniške strani
Ta stran uporablja piškotke za najboljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo naše strani sprejemate uporabo naših piškotkov (nujno potrebni piškotki). Piškotki, za katere potrebujemo soglasje (analitični in funkcionalni piškotki ter piškotki za personalizirane vsebine) bodo nameščeni šele po njihovi aktivaciji. Če se strinjate z uporabo piškotkov, bodo naši partnerji (ponudniki piškotkov in izvajalci storitev na področju informatike) obdelovali identifikacijske podatke. Za to spletno stran in piškotke je odgovorna družba Porsche Slovenija d.o.o.. Nadaljnje informacije o uporabljenih piškotkih in njihovi deaktivaciji najdete v naših
Aktiviraj vse piškotke