Design v prenovljenem pomenu besede. Prvi povsem električni Sportback znamke Audi.

Štirikolesni pogon quattro, moč do 300 kW (408 KM) in doseg do 446 km - pripravite se na vznemirljiv užitek v vožnji. Novi Audi e-tron Sportback izjemno čustvenost združuje z novo definicijo coupéjevskega designa.

Opomba: prikazano vozilo je opremljeno z dodatno opremo, ki je na voljo za doplačilo. Določena oprema bo na voljo šele kasneje.

 

 

 

Električen – zdaj še bolj vznemirljiv

Ekstrovertiran videz – zunaj in znotraj

 

Coupéjevska strešna linija poudarja športni videz novega modela Audi e-tron Sportback, medtem ko mu dinamična silhueta izvedbe Sportback daje pridih naprednosti in strasti. Z opcijskim paketom notranje opreme Interieur design selection lahko še dodatno poudarite elegantno notranjost vozila.

 

Estetski pionir

 

Novi Audi e-tron Sportback prepriča s športno eleganco. Atletski oblikovalski elementi na pragovih vidno poudarjajo nizko mesto vgradnje baterije in s tem vozilu optično znižujejo težišče. Na sprednjem delu izstopa predvsem velik enodelni okvir mreže hladilnika osmerokotne oblike z navpičnimi prečkami. Ravno padajoča strešna linija poskrbi za nezamenljiv videz zadnjega dela vozila, ki jasno ponazarja, da gre za izvedbo Sportback.

 

Športno individualen

 

Audi e-tron Sportback predstavlja oblikovalsko ikono, ki ji s pomočjo opcijskega športnega paketa zunanje opreme S line lahko dodate pravi pridih individualnosti. Z markantnima odprtinama za dovod zraka, zadnjim spojlerjem in vstopnimi letvami iz aluminija na cesti ne boste delovali le športno, ampak tudi ekstravagantno.

 

Prave barve

 

Opremite svoj Audi e-tron Sportback povsem po svojih željah: opcijske barve laka na različne načine poudarjajo značaj vozila. Med drugimi so na voljo floretsko srebrna, plazemsko modra in daytonsko siva.

 

Daytonsko siva

Plazemsko modra

Floretsko srebrna

Design opredeljuje videz

Opcijski paket notranje opreme S line poskrbi za dodatne športne poudarke modela Audi e-tron Sportback. Športna sprednja sedeža z emblemom S na oblazinjenju nudita idealen položaj sedenja. Paket med drugim vključuje tudi športni usnjeni volan z emblemom S.

 

Doživite vizionarski napredek

Audi e-tron Sportback je lahko opremljen s številnimi inovativnimi tehnologijami. Med drugim z opcijskima virtualnima zunanjima vzvratnima ogledaloma, ki slike iz majhne kamere prikazujeta v notranjosti vozila. Vrhunski informacijsko-razvedrilni sistem MMI navigacija plus z MMI touch response vam omogoča dostop do storitev Audi connect².

 

Izjemen pogled nazaj

Opcijski virtualni zunanji vzvratni ogledali modela Audi e-tron Sportback sta ravna nosilca z integriranim sistemom kamer, ki slike digitalno prenaša na kontrastne OLED-zaslone v notranjosti vozila. Celo v temi lahko jasno zaznate vozila za vami. Želeno vidno polje nastavite tako, da z dotiki na zaslonu premikate izsek slike.

 

Elektrificirana zmogljivost

Povsem električni pogonski sistem modela Audi e-tron Sportback vključuje po en elektromotor na vsaki premi. Skupaj razvijeta moč do 300 kW (408 KM). Največji navor do 664 Nm omogoča spontano speljevanje brez zamikov. Vozilo v načinu boost z 0 na 100 km/h pospeši v 5,7 s, največja hitrost pa znaša 200 km/h.

 

Napredno servokrmiljenje

Progresivno krmiljenje modela Audi e-tron Sportback optimira upravljanje vozila. V mestu tako za parkiranje ali manevriranje potrebujete manj moči, na ovinkastih cestah pa agilno in natančno upravljanje poskrbi za večji nadzor nad vozilom.

 

Prilagodljivost in udobje

Tehnika, ki se prilagaja vašemu načinu vožnje: opcijsko športno zračno vzmetenje modela Audi e-tron Sportback avtomatsko uravnava višino podvozja in blaženje ter s tem zviša raven udobja med vožnjo in vozno dinamiko. V sistemu za uravnavanje vozne dinamike Audi drive select lahko z različnimi načini sami vplivate na vozne lastnosti vozila.

 

Doseganje ciljev

Za velik doseg modela Audi e-tron Sportback vse do 446 km skrbi predvsem visokonapetostna baterija s kapaciteto 95 kWh (bruto). Tudi rekuperacija, tj. regeneracija energije, prispeva svoj del: Audi e-tron Sportback s svojima elektromotorjema energijo obnavlja pri več kot 90 % vseh zaviranj.

 

Navdušujoče preprosto

Audi e-tron Sportback zahvaljujoč številnim možnostim polnjenja zaznamuje neomejena uporabnost, primerna za vsakodnevne vožnje. Doma vam s polnilnim sistemom e-tron connect³ nudimo inovativno možnost polnjenja, na poti pa električno energijo napolnite na polnilni postaji s storitvijo e-tron Charging Service.

 

Javno polnjenje

Audi e-tron Sportback na poti napolnite hitro in enostavno. Za to vam storitev e-tron Charging Service nudi enoten dostop do ene največjih javnih mrež polnilnih postaj v Evropi z več kot 110.000 polnilnimi mesti v 21 evropskih državah. Za zagon polnjenja zadostuje polnilna kartica e-tron Charging Service - ne glede na ponudnika. Z aplikacijo myAudi⁴ lahko storitve iz portfelja Audi connect² uporabljate na svojem pametnem telefonu.


 

Polnjenje doma

S polnilnim sistemom e-tron connect³ vam nudimo inteligentno možnost polnjenja modela Audi e-tron Sportback doma. Vozilo povezuje s kompatibilnim sistemom domačega energijskega upravljanja. Pametno in praktično: Audi e-tron Sportback prednostno polni v času najugodnejše tarife električnega toka in avtomatsko prilagaja polnilno moč, ko v gospodinjstvu istočasno uporabljate druge električne naprave.

 

Prostor za ideje

Audi e-tron Sportback predstavlja kombinacijo športnosti, funkcionalnosti in uporabnosti za vsakodnevne vožnje. Notranjost vozila nudi veliko prostora in možnosti: prostornina prtljažnika znaša 615 l. Pri poklopljenih sedežih celo 1.655 l. Tudi osebe na zadnjih sedežih imajo veliko prostora za glavo in noge.

 

Prtljažnik

Zadaj

 

2 Podrobnejše informacije o sistemu Audi connect lahko najdete pri pooblaščenem trgovcu Audi.

3 Polnilni sistem Audi connect bo predvidoma na voljo od sredine leta 2020 naprej. Funkciji zaščite v primeru izpada električne energije in uporabe sončne energije morata biti povezani s kompatibilnim sistemom domačega energijskega upravljanja. Ta ni del ponudbe družbe AUDI AG in obsega opreme. Za zagotavljanje popolne kompatibilnosti sistemov družba AUDI AG sodeluje z dvema vodilnima ponudnikoma sistemov domačega energijskega upravljanja, družbama Hager Group in SMA Solar Technology.

4 Odvisno od razpoložljivosti za posamezno državo. Potrebna je predhodna registracija na spletni strani https://my.audi.com/. Za spletne pretočne vsebine je potrebna aktivna povezava z omrežjem WLAN med pametnim telefonom in sistemom Audi MMI.