Kaj je WLTP?

Koliko goriva porabi vozilo? Družba Audi lahko na to vprašanje s poenotenim voznim ciklom WLTP poda točnejši odgovor. Novi postopek za merjenje porabe goriva in emisij CO₂ se v večji meri ravna po vsakodnevnem načinu vožnje in je septembra 2017 nadomestil aktualni standard NEVC.

Novi standard WLTP (Globalno usklajeni preizkusni postopek za lahka vozila) je bil razvit na podlagi podatkov o vožnji, zbranih po vsem svetu, in zajema različne vozne situacije - od prometa v mestnih središčih do avtocestne vožnje. Za razliko od cikla NEVC je WLTP bistveno bolj dinamičen, saj vključuje občutno več pospeševanja in zaviranja kot prejšnji standard. WLTP poleg tega upošteva tudi individualno dodatno opremo vozila, ki vpliva na maso, aerodinamiko in porabo električne energije (tok v mirovanju).

 

 

 

 

 

 

 

Zapri
Za najboljšo izkušnjo uporabniške strani
Ta stran uporablja piškotke za najboljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo naše strani sprejemate uporabo naših piškotkov (nujno potrebni piškotki). Piškotki, za katere potrebujemo soglasje (analitični in funkcionalni piškotki ter piškotki za personalizirane vsebine) bodo nameščeni šele po njihovi aktivaciji. Če se strinjate z uporabo piškotkov, bodo naši partnerji (ponudniki piškotkov in izvajalci storitev na področju informatike) obdelovali identifikacijske podatke. Za to spletno stran in piškotke je odgovorna družba Porsche Slovenija d.o.o.. Nadaljnje informacije o uporabljenih piškotkih in njihovi deaktivaciji najdete v naših
Aktiviraj vse piškotke