Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj

Avantgarden: novi Audi A6 Avant

16.04.2018

 

  • Markanten dizajn, prostorna notranjost in izjemna prilagodljivost

  • Zmogljivi motorji z blagim hibridnim sistemom

  • Različne izvedbe podvozja, ki zagotavljajo tako udobje kot tudi odlično okretnost, dinamično štirikolesno krmiljenje na voljo kot dodatna oprema

  • Popolna povezljivost - tako pri navigaciji kot tudi pri infotainmentu in asistenčnih sistemih

 

Ingolstadt (Nemčija), 11. april 2018 - Novi Audi A6 Avant združuje odlično funkcionalnost in izjemno prilagodljivost z dinamičnim dizajnom. Zadek ima izrazito markantno oblikovno zasnovo, ob tem pa se prtljažnik ponaša s prostornino, ki znaša kar 565-1.680 litrov. Pogon in podvozje zagotavljata udobje in obenem tudi športnost. Serijski blagi hibridni sistem povečuje učinkovitost, z dinamičnim štirikolesnim krmiljenjem pa je poskrbljeno za boljšo okretnost in vodljivost. Popolnoma digitalni upravljalni sistem MMI touch response z intuitivnim upravljanjem prinaša vozniku in sopotnikom dodatno mero udobja.

 

Lepota in funkcionalnost - zunanji dizajn

Lepi karavani se imenujejo Avant - to nedvomno potrjuje tudi novi A6 Avant. Zunanji dizajn z ostrimi linijami, velikimi površinami in markantnim, izrazito položnim zadnjim steklom zrcali novi oblikovalski slog znamke. A6 Avant z dolgim sprednjim delom in mehko padajočo strešno linijo izžareva eleganco, športnost in kakovost.

Spredaj kraljuje široka in nizka mreža hladilnika z enodelnim okvirom, ob pogledu s strani pa izstopajo dolga silhueta in trapezaste okenske površine. Kolesna ohišja so markantno poudarjena z linijami, značilnimi za modele quattro. Športna strešna linija zadaj prehaja v položen D-stebriček. Usmernik zraka nad zadnjim steklom podaljšuje silhueto in poudarja atletsko podobo Audija A6 Avant. Na zadku so luči povezane z okrasno letvijo. Skupno je za novi model na voljo kar dvanajst barv lakov, poleg osnovne različice modela pa so opcijsko na voljo še izvedbi sport in design ter paket zunanje opreme S line.

 

Prepričljivi - karoserija, prostornost in prtljažnik

Novi Audi A6 Avant je dolg 4,94 m, širok 1,89 m in visok 1,47 m. Njegova notranjost je še večja kot pri predhodnem modelu. S širino v višini komolcev spredaj in zadaj ter s prostorom za kolena zadaj celo prekaša vse tekmece.

Kljub športnim linijam je prostornina prtljažnika pri novem A6 Avantu še vedno tako velika kot pri predhodniku. V osnovi znaša 565 litrov, pri podrtih zadnjih sedežnih naslonjalih pa se poveča na 1.680 litrov. Nakladalna širina meri 1.050 mm.

 

Zanesljiva varnost - tehnologija luči in asistenčni sistemi

Za A6 Avant je na voljo široka ponudba varnostnih sistemov - tako pri tehnologiji luči kot tudi pri asistenčnih sistemih in pasivni varnosti. LED-žarometi so pri novem Audiju A6 Avant serijski. Izbirati je mogoče med tremi izvedbami, pri čemer so kot najbolj izpopolnjena različica na voljo HD matrični LED-žarometi z visokoločljivostnimi dolgimi lučmi. Dinamični smerniki in pulzirajoča funkcija Coming Home/Leaving Home poudarjajo individualni značaj modelske serije A6. Kot dodatno opremo je mogoče naročiti paket linijske ambientne osvetlitve, s katero posamezni deli notranjosti lahko zasijejo v vsem svojem sijaju.

Za vse, ki so veliko na poti, in za vsakodnevne vozače je idealna široka ponudba asistenčnih sistemov, ki so združeni v paketa Mesto in Tour. Poleg serijske asistence za zaviranje v sili Audi pre sense front je med drugim na voljo prilagodljiva vozna asistenca, ki vključuje tudi asistenco za zoženje cest. V gostem prometu in pri hitrostih do 250 km/h s pospeševanjem in zaviranjem pomaga vozniku pri vzdolžnem in prečnem vodenju vozila. Po potrebi zavira do zaustavitve.

Skupaj z asistenco za učinkovitost prilagodljiva vozna asistenca* pri uravnavanju hitrosti prediktivno* upošteva hitrostne omejitve, ovinke, krožišča in pri aktivnem vodenju do cilja tudi odcepe. Asistenca za učinkovitost pomaga zagotoviti večjo varčnost s prediktivnimi napotki* v kombiniranem instrumentu ter z zaznavnimi odzivi na aktivnem pedalu za plin. V kombinaciji z blagim hibridnim sistemom lahko vse navedene asistence učinkovito prispevajo k zmanjšanju porabe goriva.

Za večjo varnost je poskrbljeno z asistenco za zaustavitev v sili. Ta zazna neaktivnost voznika in v takem primeru opozori na nevarnost s prikazom na zaslonu, zvočnim signalom in zaznavnimi odzivi. Če voznik ostane neodziven, asistenca prevzame nadzor nad vozilom, vključi opozorilne utripalke in A6 avtomatsko zaustavi na njegovem voznem pasu.

 

Učinkoviti in zmogljivi - vsi motorji z blago hibridno tehnologijo

Vsi motorji so serijsko opremljeni z blagim hibridnim sistemom, ki dodatno zvišuje udobje in učinkovitost ter lahko zmanjša porabo goriva v realnih voznih pogojih. Jermenski zagonski alternator, srce blage hibridne tehnologije, lahko v 48-voltnem sistemu pri zaviranju zagotovi do 12 kW moči in shrani električno energijo v ločeno litij-ionsko baterijo. Z izključenim motorjem lahko novi Audi A6 Avant pri hitrosti med 55 in 160 km/h jadra, sistem start-stop se vključi že, ko se hitrost zmanjša na manj kot 22 km/h.

 

Udobno in dinamično kot še nikoli doslej - podvozje

Podvozje novega Audija A6 Avant v primerjavi s predhodnim modelom nudi še večji razpon med dinamiko in udobjem. Serijsko progresivno krmiljenje zagotavlja visoko raven udobja pri vodenju vozila. Že sicer športen prenos krmilne sile pri večjih kotih zasuka volana postane še bolj neposreden. Kot dodatno opremo je mogoče naročiti dinamično štirikolesno krmiljenje. Z njim je A6 Avant še posebej okreten. Pri hitrostih do 60 km/h se zadnji kolesi obrneta za do pet stopinj protismerno. S tem se obračalni krog zmanjša za do 1 m in znaša 11,1 m. Med parkiranjem in manevriranjem ali med vožnjo v mestnem prometu so tako zdi, da je A6 Avant krajši, kot je v resnici.

Pri podvozju je mogoče izbirati med štirimi izvedbami: serijskim podvozjem z jeklenimi vzmetmi, športnim podvozjem, podvozjem z uravnavanjem blaženja in prilagodljivim zračnim vzmetenjem adaptive air suspension, prav tako z uravnavanimi blažilniki. Elektronska platforma podvozja (EFP) poleg blažilnikov in zračnih vzmeti uravnava tudi dinamično štirikolesno krmiljenje in izpopolnjeni športni diferencial, ki pri hitri vožnji skozi ovinke aktivno porazdeljuje pogonski navor med zadnjima kolesoma skladno s potrebami.

 

Lepše domovanje - notranjost in oprema

Arhitektura v notranjosti novega Audija A6 Avant je elegantno-minimalistična in je harmonično usklajena z upravljalnim konceptom. Na vitki armaturni plošči dominira črna panelna površina. Vanjo je integriran zgornji zaslon, ki je del sistema MMI touch response. Tako kot spodnji zaslon na konzoli sredinskega tunela je rahlo obrnjen proti vozniku. Kupci lahko z ustrezno izbiro v kar največji meri prilagodijo značaj notranjosti individualnim željam. Poleg osnovne različice so na voljo še dve izvedbi in dva paketa, vsak s svojo barvno zasnovo: sport, design, design selection in športni paket S line. Po želji je v vseh štirih primerih dodatno mogoče naročiti še opcijski paket zunanje opreme S line.

 

Intuitiven in logičen - upravljalni sistem MMI touch response

Pri upravljalnem sistemu MMI touch response za novi Audi A6 Avant lahko voznik skoraj vse funkcije izvaja na dveh velikih zaslonih. Na zgornjem z diagonalo 10,1 palca - če je vozilo opremljeno z MMI navigacijo plus - voznik upravlja infotainment in navigacijo. Pod njim je
8,6-palčni zaslon, na katerem je mogoče nastavljati klimatiziranje in komfortne funkcije, omogoča pa tudi vnos besedila. Zapestje lahko pri tem udobno počiva na izbirni ročici. Zaradi zaznavnih in zvočnih povratnih informacij je uporaba sistema MMI touch response hitra in preprosta. Struktura menijev v sistemu MMI je logična in se zgleduje po pametnih telefonih.

Če je vozilo opremljeno z MMI navigacijo plus, je skupaj z njo vgrajen tudi Audijev virtualni prikazovalnik z diagonalo 12,3-palca. Upravljanje poteka z večfunkcijskimi tipkami na volanu. Opcijski projicirni sistem projicira informacije na vetrobransko steklo. Z naravnoglasovnim sistemom upravljanja (ni na voljo v slovenskem jeziku) se novi A6 Avant spremeni v inteligentnega sogovornika. Ukaze in vprašanja obdeluje na dva načina: z informacijami, ki so shranjene v vozilu, in vzporedno še
z informacijami iz oblaka*. S serijskim sistemom za personalizacijo je na voljo do sedem individualnih profilov, v katerih lahko različni vozniki vsak zase shranijo do 400 nastavitev.

 

Pozorna in ustrežljiva - navigacija in Audi connect

Vrhunec ponudbe infotainment sistemov za novi Audi A6 Avant predstavlja opcijska MMI navigacija plus. Njen modul za prenos podatkov podpira standard LTE Advanced in ima integrirano dostopno točko za WLAN. Navigacija na osnovi prevoženih poti prepozna preferenčne relacije in vozniku postreže s pametnimi predlogi. Ponudba Audi connect vključuje številne spletne storitve, med drugim tudi storitve Car-to-X*. Z opcijskim Audi connect ključem* je novi A6 Avant mogoče odkleniti ali zakleniti prek pametnega telefona. Aplikacija myAudi poveže avto s pametnim telefonom njegovega lastnika.

*odvisno od razpoložljivosti na posameznem trgu.

 

 

 

Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj