Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj

Užitek v vožnji, ki naelektri: Audi e-tron

21.09.2018
  • Svetovna premiera prvega serijskega modela znamke Audi z izključno električnim pogonom

  • Udobna prostornost in velik doseg za visoko stopnjo funkcionalnosti

  • Virtualni zunanji ogledali kot posebna opcija - prvič pri serijskem avtomobilu

Ingolstadt (Nemčija)/San Francisco (ZDA), 18. september 2018 - Audi e-tron je prvi izključno električno gnani serijski model znamke s štirimi krogi. V San Franciscu je podjetje svoj športni in izrazito funkcionalno zasnovani SUV višjega razreda prvič predstavilo svetovni javnosti.

 

Audi e-tron naelektri tako v mirovanju kot tudi med vožnjo. Ekspresivni pragovi, loputa polnilne vtičnice in svetlosiv enodelni okvir mreže hladilnika jasno naznanjajo, da ima vozilo visokonapetostni pogon, ki je  ključ do svojevrstnega užitka v vožnjo. Dva elektromotorja zagotavljata  veliko moč, obenem pa skrbita, da je bilanca CO2 lokalno nevtralna in da je električni SUV med vožnjo domala neslišen. Ključ do odlične vlečne sile in enkratne dinamike je tudi nova generacija pogona quattro: električni štirikolesni pogon. Ta z neprestanim in variabilnim uravnavanjem skrbi za idealno porazdeljevanje pogonskega navora med sprednjo in zadnjo premo, pri čemer do potrebnih prilagoditev prihaja v delčku sekunde.

 

Športni značaj in enkratna prečna dinamika sta med drugim rezultat nizko in centralno nameščenega baterijskega sistema. Slednji zagotavlja doseg, ki zadošča tudi za dolge relacije. Pri bistveno več kot 90 odstotkih vseh zaviranj se v Audiju e-tron prek elektromotorjev vrši rekuperacija. V kombinaciji z elektrohidravlično integriranim sistemom za uravnavanje zaviranja lahko tako električni SUV programirano izkorišča svoj celotni rekuperacijski potencial. Pri tem je Audi prvi proizvajalec na svetu, ki je tovrstni sistem vgradil v električno gnani serijski avtomobil. Tudi izpopolnjena aerodinamika močno prispeva k učinkovitosti. Posebnost zasnove sta opcijski virtualni zunanji ogledali - svetovna inovacija v proizvodnji serijskih avtomobilov, ki zmanjšuje zračni upor in obenem digitalizacijo v avtomobilu dviguje na povsem nov nivo.

 

Prostornost in udobje modela Audi e-tron sta enaka kot pri tipičnih Audijevih modelih višjega razreda. Skupaj s kakovostnimi materiali in dovršeno izdelavo poskrbita, da električna mobilnost postane doživetje na najvišji ravni. K temu nedvomno prispeva tudi celovita in zanesljiva ponudba inteligentnih polnilnih možnosti, ki omogočajo preprosto polnjenje tako doma kot tudi na poti.

 

Audi e-tron je sinonim za odlično povezljivost. Med drugim je zanj na voljo navigacijski sistem s funkcijo za načrtovanje poti, ki je specifična za e-tron in poišče primerno pot, vključno s potrebnimi polnilnimi točkami. Na polnilnih stebričkih je možen avtomatiziran obračun polnjenja, na voljo pa je tudi daljinsko upravljanje prek pametnega telefona. Že serijsko je Audi e-tron opremljen z MMI navigacijo plus - najbolj izpopolnjeno medijsko centralo, ki vključuje dostopno točko za WLAN in podporo za standard LTE Advanced. Poleg tega vozniku pomagajo številni asistenčni sistemi. Na primer serijska asistenca za učinkovitost, ki k zmanjšanju porabe goriva pripomore s prediktivnimi napotki ter z avtomatsko rekuperacijo pri varčnem načinu vožnje. Če se kupec odloči za prilagodljivo vozno asistenco, lahko sistem poleg tega preudarno zavira in pospešuje.

 

Proizvodnja Audija e-tron poteka v CO2 nevtralni tovarni v Bruslju. Prvi evropski kupci bodo vozila predvidoma lahko prevzeli konec leta 2018. V Nemčiji bo električni SUV naprodaj od 79.900 EUR naprej.

 

Nadaljnje informacije o Audiju e-tron lahko najdete na naslovu www.e-tron.si.

 

Navedena oprema, podatki in cene se nanašajo na ponudbo za nemški trg. Pridržujemo si pravico do sprememb in napak.

Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj