Ken Block in Audi S1 Hoonitron naelektrila Las Vegas

25.10.2022

 ·       Svetovna premiera videa Electrikhana z ameriškim mojstrom driftanja

·       Popolnoma električni prototip razvili in izdelali pri Audi Sportu

·       Spektakularno snemanje v Las Vegasu z Audijevimi ikonami avtomotošporta

 

 

Oglejte si film in povezavo na https://youtu.be/SO2Li9BMQp8

 

 

 

Neuburg na Donavi (Nemčija), 25. oktober 2022 - Ko bo ameriški mojster driftanja Ken Block danes objavil svoj dolgo pričakovani video Electrikhana, bo eden od glavnih igralcev v njem Audi S1 Hoonitron: popolnoma električni prototip, ki so ga razvili in izdelali v podjetju Audi Sport v Neckarsulmu in katerega zasnova je slonela na legendarnem Audiju iz Audi Designa, je tu, da navduši gledalce. Povezava do videa: YouTube.com/thehoonigans

 

Driftanje vzdolž znamenitega Eifflovega stolpa, spektakularen skok s parkirišča na sosednjem hotelu ali sukanje na mestu za 360 stopinj na legendarnem Stripu pred očmi legende Le Mansa Toma Kristensena: Ken Block, Audi S1 Hoonitron in drugi modeli iz Audijeve zgodovinske zaklad­nice so med nočnim snemanjem v Las Vegasu pritegnili veliko pozornosti. Ameriški zvezdnik je z Audijem S1 e-tron quattro Hoonitron za več dni naelektril dogajanje v igralniški meki v nevadski puščavi. Zdaj je Ken Block objavil, kar so posneli.

"Z vozilom S1 Hoonitron smo pri Audiju ubrali povsem novo pot," je dejal Oliver Hoffmann, član uprave in direktor tehničnega razvoja v družbi AUDI AG. "Razvoj popolnoma električnega prototipa za posebne zahteve našega partnerja Kena Blocka je bil velik in vznemirljiv izziv, s katerim je celotna ekipa mojstrsko opravila. Lepo je videti, kako je 'prednost v tehniki' predstavljena v povsem novem okolju."

 

Audi S1 Hoonitron ima dva elektromotorja, štirikolesni pogon, več kot dovolj moči, šasijo iz ogljikovih vlaken in vse varnostne standarde po kriterijih najvišjega organa za avtomotošport FIA. Audi Sport ga je razvil kot unikatno vozilo ekskluzivno za Kena Blocka. Njegova zunanja lupina, za katero je bil odgovoren Audi Design pod vodstvom Marca Lichteja, nas takoj spomni na legen­darni Audi Sport quattro S1, s katerim je Audi nekoč osvojil slavni Pikes Peak. Ken Block in njegova ekipa so med razvojem vozila tesno sodelovali z Audijevimi oddelki.

 

Poleg modela S1 Hoonitron v videu Electrikhana v manjših vlogah nastopajo tudi drugi modeli iz Audijeve preteklosti. Na primer Audi 90 IMSA GTO (1989), Audi 200 Trans Am (1988), Audi Sport quattro S1 Pikes Peak (1987), Audi quattro Gruppe B A2 (1984) ter Audi R8 LMP in Audi R18 e‑tron quattro iz Le Mansa. In ko smo že pri Le Mansu: v videu se na kratko pred rdečim sema­forjem pokaže tudi Tom Kristensen, ki je z devetimi zmagami rekordni zmagovalec te legendarne vzdržljivostne dirke.