Piškotki

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. 

Podjetju PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o. pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.

Na tej spletni strani, kot tudi na spletnih straneh https://konfigurator.audi.si/cc-si/sl_SI_AUDI/A/models?GrossNetSwitch=GROSS; https://cc.porscheinformatik.com/sl-si/sl_SI_AUDI_PF/A/https://takojdobavljivo.audi.si/https://lab.audi.si/https://info.audi.si; https://progress.audi.si se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se neomejeno shrani naslednji sklop podatkov:

• anonimizirana oblika IP-naslova računalnika, ki pošilja zahtevo,

• datum in ura nastopa oz. zahteve,

• ime strani oz. datoteke, ki ste jo odprli,

• povezava, s katere strani ste dostopili do te strani,

• vrsta in verzija brskalnika, ki ga uporabljate,

• vrsta operacijskega sistema, ki ga uporabljate.

 

1. Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 

  

2. Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 

 

2.1. Piškotki brez privolitve

• Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.

Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni  možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  
Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. 

 

Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj. 

 

2.2. Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

 

• Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.

Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

  • Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.

Čas hrambe: Po 6 mesecih nedejavnosti se piškotek izbriše. Če ima obiskovalec v tem času ponovno obišče stran, bo življenjska doba piškotka podaljšana za nadaljnjih 6 mesecev. Vsi podatki, ki ji piškotki zbirajo so agregirani in anonimni.

• Opis piškotka: Tealium (https://tealium.com/

Naloga: S pomočjo storitev Tealium lahko upravljamo oglaševalske kode na strani. Deluje kot mediator med spletno stranjo in partnerjem.

Čas hrambe:  Ne shranjuje podatkov, posreduje jih partnerju, v kolikor so implementirane njihove oglaševalske kode. 

 

2.3. Piškotki tretjih oseb s privolitvijo

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov.

Naloga: Spremljanje obiskovalcev oziroma spremljanje domene, identitete, čas prvega, trenutnega in zadnjega obiska ter številko posamezne seje, odpravljanje podvajanja kontaktov. Piškotki omogočajo tudi spremljanje posamezne seje oziroma pomagajo pri odločitvi ali povečamo številko seje in pri določanju časa seje. Spremljajo domene, povečanje ogledov vsake strani na sejo in začetek posamezne seje. Več o HubSpot piškotkih si lahko preberete tukaj: https://knowledge.hubspot.com/reports/what-cookies-does-hubspot-set-in-a-visitor-s-browser 

Čas hrambe: do 13 mesecev.

  • Opis piškotkov: Cocos (podatki, ki se shranijo v orodju za chat - iframe CallMe, ki ga odpre skripta na strani)

Naloga: Spremljanje seje chata, spremljanje obiskovalcev (domene, identitete, brskalnika, čas prvega, trenutnega in zadnjega obiska ter številko posamezne seje), prepoznavanje obiskovalcev, ki uporabljajo orodje za klepet. Piškotki skrbijo tudi za odpravljanje podvajanja kontaktov.

Čas hrambe: nedoločeno