Čas je za letne pnevmatike

Čas je za letne pnevmatike

Zimsko obdobje se zaključuje, zato je marec tisti čas v letu, ko nova doživetja na cesti nadaljujemo z letnimi pnevmatikami.

Zakaj je pomembna menjava pnevmatik?

Pnevmatike so edini stik vašega vozila s cesto, zato morajo biti ustrezne. Zimske pnevmatike so izdelane iz bolj mehkega materiala, ki omogoča boljši oprijem na snegu in ledu, medtem ko so letne pnevmatike iz tršega materiala, da vašemu vozilu nudijo boljši oprijem na suhih cestah. Uporaba neustreznih pnevmatik lahko povzroči daljšo zavorno pot, slabši oprijem in nevarne situacije na cesti.

Kdaj jih je potrebno zamenjati?

V Sloveniji zakonodaja določa, da je v času od 15. novembra do 15. marca obvezna uporaba zimskih pnevmatik. Vendar pa je priporočljivo, da zimske pnevmatike zamenjate takoj, ko temperature dosežejo več kot 7 stopinj Celzija. Letne pnevmatike pa lahko uporabljate vse leto, vendar jih je priporočljivo zamenjati, ko se obraba pnevmatik približuje zakonsko določenim mejam.

Menjavo pnevmatik zaupajte strokovnjakom Audi

Priporočljivo je, da pnevmatike na svojem avtomobilu Audi zamenjate v specializiranih pooblaščenih servisih Audi, kjer vam bodo strokovjaki znali svetovati ter menjavo opravili hitro in zanesljivo.

Najbližji pooblaščeni servis Audi poiščite tukaj

Kontaktirajte pooblaščen servis Audi

Za dodatne informacije se obrnite na svoj pooblaščen servis Audi.