Izjava o varstvu podatkov

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani www.audi.si nam je zelo pomembna. Zato vas bomo v nadaljevanju podrobno seznanili z obdelavo osebnih podatkov. Za varstvo podatkov te spletne strani je odgovorno podjetje PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o. kot generalni uvoznik in zastopnik za vozila znamke Audi. Podjetje PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o. se pri uporabi in obdelavi osebnih podatkov strogo drži veljavnih določil glede varstva podatkov. Podjetju PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o. pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.

Ta izjava o varstvu podatkov velja samo za spletno stran (www.audi.si) in z njo povezane podstrani (https://konfigurator.audi.si/cc-si/sl_SI_AUDI/A/models; https://cc.porscheinformatik.com/sl-si/sl_SI_AUDI_PF/A/https://takojdobavljivo.audi.si/https://lab.audi.si/), ne pa tudi za spletne strani, ki jih nadzorujejo in upravljajo tretje osebe. Preverite izjave o varstvu podatkov spletnih strani, ki jih nadzorujejo in upravljajo tretje osebe, saj so te spletne strani izven našega nadzora in podjetje PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o. ni odgovorno za njihovo vsebino in ukrepe glede varstva podatkov.

[1.] Varnost podatkov

[1.1] Podjetje PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o. je za zaščito vaših podatkov sprejelo ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe, ki vaše podatke med drugim ščitijo pred izgubo, zlorabo ali nepooblaščenim dostopom. Sprejeti ukrepi se redno preverjajo in nenehno prilagajajo stanju tehnike.  Če pride do kršitve varstva vaših osebnih podatkov, ki predvidoma pomenijo veliko tveganje za vaše pravice in svoboščine, vas bomo o tem nemudoma in po možnosti v 72 urah obvestili.

[1.2] Upoštevajte, da ste sami odgovorni za varno hrambo in varovanje tajnosti svojih uporabniških podatkov ali gesel, ki so vam bila predana ali posredovana.

[2.] Uporaba s strani mladoletnih oseb

[2.1] Treba je opozoriti, da lahko vse obdelave osebnih podatkov uporabljajo izključno osebe, ki so dopolnile 15 let. Uporaba sistemov in orodij in s tem povezana obdelava podatkov uporabnikom pod to starostno mejo nista dovoljeni brez odobritve staršev/skrbnikov. Če bi kljub temu prišlo do takšne obdelave podatkov, jo bomo ustavili takoj, ko izvemo zanjo.

[3.] Zbiranje in obdelava osebnih podatkov

[3.1] Podatki, ki jih posredujete vi

Osebne podatke obdelujemo samo v skladu z veljavnimi določili glede varstva podatkov. Ko si z nami dopisujete ali na naši spletni strani izpolnite obrazec s podatki, se strinjate, da se podatki, ki jih navedete v posameznem obrazcu, obdelujejo za spodaj opisane namene (glejte točko [5.] in točko [6.].

[3.2.] Podatki, ki jih zbiramo mi

Ko obiščete našo spletno stran, so osebni podatki tehnično samodejno zajeti na podlagi piškotkov. Več informacij o piškotkih, ki se uporabljajo na naši spletni strani, najdete pod točko [7.] ter v naši Smernici za piškotke.

[4.] Partnerji

Družba PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o. ne izvaja vseh obdelav osebnih podatkov sama, temveč ob podpori profesionalnih partnerjev, in sicer podjetij FCB d.o.o. s sedežem v Ljubljani, Actuado d.o.o. s sedežem v Ljubljani, Porsche Informatik GmbH s sedežem v Salzburgu in podjetje Vivid Planet Software GmbH s sedežem v kraju Henndorf am Wallersee, ki delujejo po naročilu družbe PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o.. Partnerji, ki so bili skrbno izbrani, z ustreznimi tehničnimi in organizacijskimi ukrepi skrbijo za to, da se obdelava vaših podatkov izvaja v skladu z določbami o varstvu podatkov in je zagotovljena zaščita vaših pravic. Partnerji posredovanih osebnih podatkov ne smejo uporabljati za lastne ali reklamne namene ali jih posredovati tretjim osebam.

Poleg tega tudi podjetje PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o. podatkov ne posreduje tretjim osebam, npr. podjetjem, ki se ukvarjajo z zbiranjem naslovov, ali podjetjem, ki izvajajo direktno oglaševanje.

Primeri, ko vaše osebne podatke posredujemo partnerjem izven Evropske unije so opisani v tej Izjavi o varstvu podatkov. Ti partnerji so skrbno izbrani in morajo biti podpisniki sporazuma Zasebnostni ščit (Privacy shield), na podlagi katerega po mnenju Evropske Komisije zagotavljajo ustrezno raven varnosti osebnih podatkov. Hkrati je posredovanje podatkov tem partnerjem dodatno urejeno z ustreznimi sporazumi o obdelavi osebnih podatkov, s katerimi se le-ti zavezujejo k ustreznemu varovanju vaših osebnih podatkov.

[4.1.] HubSpot

Programsko opremo podjetja HubSpot Inc. iz ZDA, uporabljamo za svoje spletne marketinške dejavnosti, kot je pošiljanje novic. Ta programska oprema se uporablja v okviru vhodnega marketinga in nam pomaga s statističnimi analizami in vrednotenji vedenja prijavljenih uporabnikov, da bolje uskladimo svojo marketinško strategijo in optimiziramo vsebine, ki vam jih ponujamo, če od vas za to dobimo privolitev. V tem primeru se vaši osebni podatki prenesejo izven Evropske unije. Za več informacij si oglejte pogoje uporabe in pravilnik o zasebnosti podjetja HubSpot Inc. na povezavah http://www.hubspot.com/terms-of-service in http://www.hubspot.com/privacy-policy.

Za vse podatke, ki jih zbiramo, velja ta Izjava o varstvu osebnih podatkov. Podjetje HubSpot je podpisnik sporazuma Zasebnosti ščit (Privacy Shield), na podlagi katerega po mnenju Evropske Komisije zagotavljajo ustrezno raven varnosti osebnih podatkov.

[5.] Obdelava podatkov, za katero ni potrebna privolitev

Podrobne informacije o obdelavi podatkov, za katero ni potrebna privolitev, najdete v naslednjem seznamu.

Splošni kontaktni obrazec

• Kontaktni obrazec (informacijski material o modelih, nakupu vozila, financiranju vozila, poizvedba glede servisnega termina, dopolnilna oprema, pohvala in kritika, drugo): Ko oddate posamezni kontaktni obrazec, se obdelajo vaši osebni podatki kategorij* (kontaktni in identifikacijski podatki, vaše oddano sporočilo).

• Namen: odgovor na vašo poizvedbo

• Utemeljitev: Upravičeno zanimanje za obdelavo in zanesljiv odziv na vaše individualne poizvedbe.

• Čas hrambe: 36 mesecev

*Natančna podatkovna polja: Besedilo poizvedbe, spol, ime, priimek, telefon, e-pošta.

Opcijska polja nam omogočijo boljše razumevanje vaše poizvedbe in pripravo prilagojenega odziva.

Testna vožnja

• Če individualno konfigurirate vozilo ali izberete novo prisotno vozilo, imate še dodatno možnost, da se dogovorite o testni vožnji. Ko oddate kontaktni obrazec za testno vožnjo, se vaši osebni podatki kategorij* (podatki o vozilu, kontaktni in identifikacijski podatki) obdelajo in posredujejo izbranemu trgovcu.

• Namen: Priprava in izvedba testne vožnje.

• Utemeljitev: izvrševanje pogodbe oz. izvedba predpogodbenih ukrepov na vašo zahtevo.

• Čas hrambe: 36 mesecev

*Natančna podatkovna polja: Model vozila, želeni termin, zanimanje za nakup novega vozila, kontaktna oblika, nagovor, naziv, ime, priimek, poštna številka, telefon, e-pošta.

Opcijska polja nam omogočijo boljše razumevanje vaše poizvedbe in pripravo prilagojenega odziva.

Takoj razpoložljiva nova vozila

• Ko oddate kontaktni obrazec za poizvedbo vozil na zalogi, se vaši osebni podatki kategorij* (podatki o vozilu, kontaktni in identifikacijski podatki) obdelajo in posredujejo izbranemu trgovcu.

• Namen: Priprava in izvedba nakupa vozila na zalogi.

• Utemeljitev: izvrševanje pogodbe oz. izvedba predpogodbenih ukrepov na vašo zahtevo.

• Čas hrambe: 36 mesecev

*Natančna podatkovna polja: Zanimanje za testno vožnjo, prehod na novo vozilo, kontaktna oblika, nagovor, naziv, ime, priimek, podjetje, ulica, poštna številka, kraj, telefon, dosegljivost (od/do), e-pošta.

Opcijska polja nam omogočijo boljše razumevanje vaše poizvedbe in pripravo prilagojenega odziva.

Web Car Configurator (CC)

• Ko oddate kontaktni obrazec za konfiguracijo, se vaši osebni podatki kategorij* (podatki o vozilu, kontaktni in identifikacijski podatki) obdelajo in posredujejo izbranemu trgovcu.

• Namen: Priprava in izvedba nakupa novega vozila.

• Utemeljitev: izvrševanje pogodbe oz. izvedba predpogodbenih ukrepov na vašo zahtevo.

• Čas hrambe: 36 mesecev

*Natančna podatkovna polja: Zanimanje za testno vožnjo, prehod na novo vozilo, kontaktna oblika, nagovor, naziv, ime, priimek, podjetje, ulica, poštna številka, kraj, telefon, dosegljivost (od/do), e-pošta.

Opcijska polja nam omogočijo boljše razumevanje vaše poizvedbe in pripravo prilagojenega odziva.

Moj seznam

• Pri shranjevanju vozila (konfiguracija, vozilo na zalogi in testno vozilo) se obdelajo in shranijo vaši osebni podatki kategorij*, ki so zajeti v carLOG (podatki o vozilu, kontaktni in identifikacijski podatki, podatki o prijavi).

• Namen: Shranjevanje za nadaljnjo obdelavo in ponovni priklic osebnih podatkov o vozilu.

• Utemeljitev: Upravičeno zanimanje oz. izvedba predpogodbenih ukrepov na vašo zahtevo.

• Čas hrambe: 36 mesecev

*Natančna podatkovna polja: Uporabniško ime, e-pošta, geslo, nagovor, naziv (opcijsko), ime, priimek

Iskalnik takoj razpoložljivih vozil

V kolikor ne najdete želenega vozila v seznamu, lahko shranite svoje poizvedbe in prejemate obvestila o zalogi vozil, ki vas zanimajo. Pri shranjevanju vaše poizvedbe se obdelajo in shranijo vaši osebni podatki kategorij*, ki so zajeti v carLOG (uporabniško ime / e-naslov, geslo, nagovor, naziv, ime).

  • Namen: Priprava in izvedba obveščanja o zalogi vozil, ki ustrezajo vašim shranjenim kriterijem
  • Utemeljitev: izvrševanje pogodbe oz. izvedba predpogodbenih ukrepov na vašo zahtevo.
  • Čas hrambe: 12 mesecev

*Natančna podatkovna polja: Uporabniško ime, e-naslov, geslo, nagovor, naziv, ime, priimek

Storitev spletne rezervacije servisnega termina

• S storitvijo spletne rezervacije lahko stranke prek domače spletne strani 24 ur na dan in neodvisno od delovnega časa poslovalnice sami rezervirajo servisni termin. Obstajata dve možnosti uporabe spletne rezervacije. S povezavo na portal za stranke carLOG, s čimer se vaši osnovni podatki kategorije* (kontaktni in identifikacijski podatki) prikličejo neposredno iz carLOG-a. Storitev spletne rezervacije se lahko uporabi s prijavo gosta, s čimer se vaši navedeni podatki kategorije** (izbrane storitve in izdelki, kontaktni in identifikacijski podatki, podatki o vozilu) samodejno obdelajo za pripravo servisnega termina.

• Namen: Rezervacija in izvedba servisnega termina

• Utemeljitev: izvrševanje pogodbe oz. izvedba predpogodbenih ukrepov na vašo zahtevo

• Čas hrambe: 12 mesecev

*Natančna podatkovna polja: Nagovor, naziv, ime, priimek, e-pošta

**Natančna podatkovna polja: Popravila in vzdrževanje, paketi zvestobe, ponudbe in akcije, pnevmatike, osebne prošnje popravil, oddaja vozila in izbran termin, nadomestna mobilnost, nagovor, naziv, ime, priimek, telefon, e-pošta, ulica, poštna številka, kraj, država, znamka, model vozila, številka šasije, registrska oznaka, prva registracija.

Opcijska polja nam omogočijo boljše razumevanje vaše poizvedbe in pripravo prilagojenega odziva.

Spletna rezervacija

• Na spletni strani lahko rezervirate vozilo. Ko oddate obrazec za rezervacijo, se obdelajo vaši osebni podatki kategorij* (izbran avtomobil, kontaktni in identifikacijski podatki, informacije o izbranem trgovcu). Obstajata dve možnosti rezervacije. S povezavo na portal za stranke carLOG, s čimer se vaši osnovni podatki kategorije* (kontaktni in identifikacijski podatki) prikličejo neposredno iz carLOG-a. Ali pa s prijavo gosta, s čimer se vaši navedeni podatki avtomatizirano obdelajo.

• Za izvedbo avtorizacije se vaši podatki posredujejo ponudniku plačilnih storitev Six Payment Services. V primeru izvedene rezervacije vozila prejmete avtomatizirana e-poštna obvestila.

• Namen: sklenitev dogovora za spletno rezervacijo vozila, ki predstavlja predpogodbeno poslovno razmerje.

• Utemeljitev: izvrševanje pogodbe oz. izvedba predpogodbenih ukrepov na vašo zahtevo.

• Čas hrambe: 7 let; če se poizvedba ne konča s sklenitvijo kupoprodajne pogodbe, se vaši podatki najpozneje po 2 mesecih izbrišejo.

*Natančna podatkovna polja: nagovor, naziv, ime, priimek, podjetje, ulica, hišna številka, poštna številka, kraj, e-pošta, izbrani trgovec, telefonska številka, rezervirano vozilo.

[6.] Obdelave podatkov, za katere je potrebna privolitev

Podjetje PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o. obdeluje osebne podatke, navedene v točki [3.], za naslednje namene:

Prijava na prejemanje novičnika AudiLab Slovenija oziroma osebno prilagojenih ponudb

• Podatki, ki se navedejo pri vsaki prijavi, kategorij* (kontaktni in identifikacijski podatki), se uporabijo samo za pošiljanje osebno prilagojenih ponudb. Za pošiljanje uporabljamo e-poštni naslov, ki ga navedete. Prejemanje osebno prilagojenih ponudb lahko kadar koli prekličete prek za to predvidene možnosti odjave v e-novicah ali e-poštnega naslova [email protected] .

• Namen: na osnovi individualne analize nakupovalnih navad, preteklih nakupih, vaših zanimanj in osebnih lastnosti (zlasti analize in vrednotenja, odpiranja elektronskih oglasov, klikov na ponujene linke, slikovnega materiala) in anketiranja bomo oblikovali vaš osebnostni profil in temu primerno oblikovali ponudbo storitev za vas.

• Utemeljitev: privolitev

• Čas hrambe: dokler se pošiljajo osebno prilagojene ponudbe in ne pride do preklica.

*Natančna podatkovna polja: Ime, priimek, e-pošta

Naročilo kataloga

• Kontaktni obrazec (katalogi/cene): Ko oddate kontaktni obrazec, se obdelajo vaši osebni podatki kategorij* (podatki o vozilu, kontaktni in identifikacijski podatki, informacije o izbranem trgovcu). Naročilo lahko kadar koli prekličete prek e-poštnega naslova [email protected] .

• Namen: pošiljanje informacij o izdelkih, storitvah in dogodkih

• Utemeljitev: privolitev

• Čas hrambe: Do opravljenega pošiljanja ali do preklica privolitve v času obdelave.

*Natančna podatkovna polja: Model vozila, spol, naziv, ime, priimek, podjetje, ulica, poštna številka, kraj, izbrani trgovec, telefon, dosegljivost (od/do), faks, e-pošta

Pogovorna aplikacija

Preko pogovorne aplikacije lahko sprožite pogovor o modelih, nakupu vozila, financiranju vozila, poizvedbi glede servisnega termina ali testne vožnje, dopolnilni opremi, pohvalah in kritikah. V kolikor preko ChatBot funkcionalnosti oddate vprašanje ali povpraševanje, se obdelajo vaši osebni podatki za namen opravljanja dejavnosti in se posredujejo izbranemu trgovcu (podatkovna polja so lahko odvisna od narave pogovora, npr. podatki o vozilu, kontaktni in identifikacijski podatki, izbrane storitve, informacije o izbranem trgovcu in besedilo vaše poizvedbe)*. V kolikor preko pogovora v živo vzpostavite stik s prodajnim agentom, se zgodovina vašega pogovora shrani za namen opravljanja dejavnosti.**

• Namen: odgovor na vašo poizvedbo

• Utemeljitev: Upravičeno zanimanje za obdelavo in zanesljiv odziv na vaše individualne poizvedbe.

• Čas hrambe: 1 leto

*Natančna podatkovna polja: e-pošta, regija, izbrani partner, tip karoserije, model, izbrana storitev, poljubno besedilo poizvedbe

**Orodje omogoča poljubno izmenjavo informacij, zadostuje vaš telefon ali e-mail, v kolikor želite, da vas prodajalec kontaktira preko drugega komunikacijskega sredstva z namenom odziva na vašo poizvedbo.

[7.] Piškotki in vtičniki za družabna omrežja

[7.1] Podatke zajemamo samodejno z uporabo piškotkov. Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

[7.2] Več informacij o piškotkih, ki se uporabljajo na naši spletni strani, najdete v naših Smernicah o piškotkih.

[8.] Pravice posameznikov

V zvezi z obdelavo podatkov lahko uveljavljate naslednje pravice, ki vam pripadajo:

[8.1] Pravica do informiranosti: zahtevate lahko potrdilo o tem, ali in v kakšnem obsegu se obdelujejo vaši osebni podatki.

[8.2] Pravica do popravka: če so vaši osebni podatki, ki jih obdelujemo, nepopolni ali nepravilni, lahko kadar koli zahtevate, da jih popravimo oz. dopolnimo.

Če ste ustvarili uporabniški račun, lahko kadar koli dostopate do svojih osebnih podatkov in jih popravite ali dopolnite sami. Poleg tega lahko uporabniški račun tudi kadar koli zaprete.

[8.3] Pravica do izbrisa: izbris svojih osebnih podatkov lahko zahtevate, če je namen, za katerega so bili zajeti, izpolnjen, če je prišlo do nezakonite obdelave, če obdelava nesorazmerno posega v vaše upravičene interese zaščite osebnih podatkov ali če je bila za obdelavo podatkov potrebna privolitev, ki ste jo preklicali. Pri tem je treba upoštevati, da lahko obstajajo razlogi, zaradi katerih takojšen izbris vaših podatkov ni možen, npr. zakonsko določene obveznosti hrambe podatkov, tekoči postopki, uveljavljanje, izvajanje ali obramba pravnih zahtevkov itd.

[8.4] Pravica do omejitve obdelave: omejitev obdelave svojih podatkov

lahko zahtevate, če:

- dvomite v pravilnost svojih podatkov, in sicer za čas, v katerem lahko pravilnost

podatkov preverimo;

- je obdelava vaših podatkov nezakonita, vendar ne želite izbrisa in namesto tega

zahtevate omejitev uporabe podatkov;

- podatkov za predviden namen ne potrebujemo več, vi pa jih še vedno potrebujete za

uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;

- ste vložili ugovor proti obdelavi podatkov.

[8.5] Pravica do prenosljivosti podatkov: od nas lahko zahtevate, da vam vaše podatke, ki ste nam jih dali na voljo, posredujemo v strukturirani, splošno razširjeni in strojno čitljivi obliki, če podatke obdelujemo na podlagi vaše privolitve ali za namene izvrševanja pogodbe ter obdelava poteka z avtomatiziranimi sredstvi.

[8.6] Pravica do ugovora: če vaše podatke obdelujemo za opravljanje nalog, ki so v javnem interesu, za izvrševanje javne oblasti ali pa se pri obdelavi sklicujemo na nujnost zaščite naših upravičenih interesov, lahko vložite ugovor proti takšni obdelavi podatkov, če obstajajo prevladujoči interesi zaščite vaših podatkov. Pošiljanje oglasov lahko kadar koli prekličete brez navedbe razlogov.

[8.7] Pravica do pritožbe: če menite, da pri obdelavi vaših podatkov nismo upoštevali slovenske ali evropske zakonodaje o varstvu podatkov in smo s tem kršili vaše pravice, vas prosimo, da se obrnete na nas, da lahko razjasnimo morebitna vprašanja. Seveda imate tudi pravico, da se pritožite pri slovenskem pristojnem organu za varstvo podatkov oz. pri evropskem nadzornem organu.

Te pravice lahko uveljavljate neposredno pri podjetju PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o. z obvestilom na e-poštni naslov [email protected].

[9.] Kontaktni podatki

Upravljavec:

PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o.

Bravničarjeva ulica 5

1000 Ljubljana