Vzdrževanje avtomobila pozimi

Nasveti za vzdrževanje avtomobila pozimi

V zimskem času je ključno, da svoj avtomobil pripravite na ekstremne vremenske razmere. Z upoštevanjem nekaj preprostih, a ključnih ukrepov lahko zagotovite varno vožnjo v snegu in nizkih temperaturah.

Nasveti za vožnjo v snegu in nizkih temperaturah

1. Preverite stanje zimskih pnevmatik za boljši oprijem na snegu in ledu

Zaradi nizkih temperatur se lahko zrak v pnevmatikah razširi, kar lahko povzroči izgubo tlaka. Premalo napolnjene pnevmatike lahko otežijo upravljanje vozila na zasneženem in poledenelem vozišču ter povzročijo neenakomerno obrabo. Pozimi je priporočljivo vsaj enkrat na mesec preveriti tlak v pnevmatikah in jih napolniti do ravni, ki jo priporoča proizvajalec.

2. Razmislite o zamenjavi akumulatorja, če je star več kot tri leta

Pomemben vidik zimskega vzdrževanja je tudi zagotavljanje dobrega stanja akumulatorja v vozilu. Hladno vreme lahko znatno zmanjša njegovo zmogljivost ali celo povzroči njegovo okvaro. Dobro je, da že pred zimskimi razmerami preverite akumulator in razmislite o njegovi zamenjavi, če je star več kot tri leta ali kaže znake obrabe.

3. Zamenjajte obrabljene ali poškodovane brisalce

Preverite brisalce vetrobranskega stekla in jih zamenjajte, če so obrabljeni ali poškodovani. Pozimi lahko sneg, snežna brozga in mrzel dež močno zmanjšajo vidljivost, zato boste z dobro ohranjenimi brisalci lažje ohranili varno vožnjo. Pomembno je tudi, da tekočino za brisalce redno polnite.

4. Poskrbite za redni servis vozila

Za zagotovitev optimalne pripravljenosti avtomobila na zimo je reden servis neprecenljiv. Natančen pregled baterije električnega vozila, pregled zavornega sistema, olja ter zamenjava ali vzdrževanje zavornih ploščic lahko preprečijo nepričakovane težave med vožnjo.

Pri rednem servisu bodo naši strokovnjaki servisa Audi poskrbeli, da bo vaš avtomobil tudi v zimskih mesecih zagotavljal varno in zanesljivo vozno izkušnjo.

Kontaktirajte pooblaščen servis Audi

Za dodatne informacije se obrnite na svoj pooblaščen servis Audi.