Audi exclusive

Prikaz notranjosti modela Audi RS e-tron GT s športnimi sedeži z rumenimi okrasnimi šivi in rumenimi poudarki1

Ostanite individualni. Ostanite ekskluzivni

Kdor se odloči za Audi, želi nekaj posebnega. Audi exclusive (1) vam omogoča, da vozilo opremite povsem po lastnih željah.

Pot do vaše individualne barve

Vsaka individualna barva laka Audi exclusive1 je nekaj posebnega. Od mešanja individualne barve pa do nanosa različnih slojev – vsak korak zahteva izjemno natančnost.

Izbirajte med številnimi razpoložljivimi individualnimi barvami laka Audi exclusive1

Katera barva je vaša?

Imate samo eno priložnost za prvi vtis. Izkoristite jo in iz bogate ponudbe barv Audi exclusive1 izberite povsem individualno barvo zunanjosti. Audi je preveril in odobril v nadaljevanju navedene individualne barve laka. Obrnite se na pooblaščenega trgovca Audi in preverite razpoložljivost želene barve za vaše vozilo.

Poseben tudi v notranjosti

Audi exclusive1 nudi različne možnosti usnjenega oblazinjenja, barvne okrasne šive in različne vrste lesa, iz katerih so izdelani dekorativni elementi. Izpopolnjujejo vsako notranjost in ji dajejo enkraten značaj.

Studio Audi exclusive

V studiu Audi exclusive lahko uresničite svoje kreativne ideje in individualne želje. V središču so izjemne kombinacije barv in materialov – od športnih do elegantnih..

Pogosta vprašanja

Za naročilo vozila z individualno opremo Audi exclusive1 priporočamo predhodno svetovanje pri pooblaščenem partnerju Audi. Poleg ugotovitve, katero vozilo je pravo za vas, vam lahko trgovec svetuje tudi glede vseh možnosti individualizacije. Ker ni vsak element individualizacije na voljo za vsako vozilo, obenem pa v konfiguratorju Audi ni mogoče prikazati vseh možnosti individualizacije, vam priporočamo osebno svetovanje, da se natančno pogovorite o svojih željah. Naši trgovci vam bodo z veseljem pomagali uresničiti vaše osebne želje. Vaš Audi je mogoče individualizirati pri naročilu novega vozila. Po naročilu boste obveščeni o roku dobave in veselo pričakovanje se lahko prične.

Možnosti individualizacije vašega sanjskega avtomobila z opremo Audi exclusive1so zelo obsežne in odvisne od posameznega modela. Priporočamo osebno svetovanje. Audi exclusive1 za vaše vozilo načeloma ponuja naslednje možnosti individualizacije:

Audi exclusive1 za zunanjost:

- barva laka

individualne barve laka, matirane barve laka za izbrane RS-modele

- ohišji zunanjih vzvratnih ogledal

odvisno od modela sta ohišji zunanjih vzvratnih ogledal lahko lakirani z barvo

Audi exclusive1 za notranjost:

- usnjeno oblazinjenje

odvisno od modela so lahko sedežne prevleke, vzglavniki, elementi vratnih oblog, predali v vratih, nasloni za roke v vratih, vratne kljuke, zgornji del vratnih oblog, nastavki zvočnikov, zunanji del sredinske konzole, sredinska konzola in sredinski naslon za roke, zgornji del kombiniranega instrumenta, t. i. monoposto, volan, armaturna plošča in prestavna ročica, elementi za upravljanje in manšeta prestavne ročice, prezračevalne šobe, stropna obloga in varnostni pasovi v paketu ali posamično oblazinjeni z različnimi vrstami usnja oz. s tkanino Dinamica in različnih barv

- dekorativni elementi

med drugim primerni za armaturno ploščo, vratne obloge in sredinsko konzolo; izdelani so lahko iz različnih vrst lesa in materialov ali lakirani z barvo

- predpražnik

všite robove in šive lahko izberete iz razpoložljive ponudbe barv

- vstopne letve

možnost personalizacije in osvetlitve, odvisno od modela in konfiguracije.

Za posebno doživetje individualizacije se odpravite v studio Audi exclusive v prvem nadstropju Audi Foruma v Neckarsulmu, ki nudi edinstveno platformo za izpolnitev vaših posebnih želja. Tam si lahko ogledate ekstravagantne kombinacije barv in materialov – od športnih do elegantnih. Omogočajo možnosti individualizacije, ki presegajo serijsko ponudbo. Za uspešno svetovanje potrebujete Audijevo kodo vašega predhodno konfiguriranega modela Audi, s pomočjo katere se lahko s svetovalcem individualno pogovorite o želeni opremi Audi exclusive1. Za osebno svetovanje se je potrebno naročiti.

Barve laka: za individualizacijo vašega vozila je na voljo bogat izbor barv laka z več kot 50 barvnimi odtenki. Za izpolnjevanje zelo visokih zahtev družb AUDI AG in Audi Sport GmbH ter trajno zagotavljanje izredno visoke kakovosti laka uporabljamo zelo moderne lakirne naprave. Želeni odtenek zmešamo iz organskih in anorganskih barvnih pigmentov. Organski pigmenti poskrbijo za izrazno moč barv, medtem ko so anorganski izjemno odporni na staranje. Skupaj zagotavljajo trajno intenzivnost barve laka. Visok standard glede individualne barve laka Audi exclusive1 predstavlja enoten videz vseh materialov – in to več let. Zato vsako barvo pred odobritvijo natančno preverimo.

Kovinske barve laka: če so laku dodani kovinski delci, nastane navdušujoč učinek kovinskih lakov. Delci so večinoma iz aluminija ali medenine. Za pripravo kovinske barve laka mora biti obdelava še posebej skrbna, da se kovinski delci ne razbijejo. To zagotavljamo s svojimi visokimi standardi.

Biserne barve laka: značilnost bisernih barv laka je v tem, da se pod različnimi zornimi koti izrazijo različni barvni odtenki. Takšen učinek pridobimo z uporabo pigmentov z bisernim sijajem. Laku so primešani pigmenti z bisernim sijajem, ki pod določenim kotom odražajo različno svetlost barve. Lak tako pridobi posebno globino in navdušuje z živahno igro barv.

Matirane barve laka: za izbrane modele so na voljo tudi matirane barve laka. Trenutno so na voljo naslednje barve: nardo siva, matirana; daytonsko siva, matirana; suzuka siva, matirana; ibisovo bela, matirana; floretsko srebrna, matirana; ledeniško bela, matirana; vegas rumena, matirana.

Usnje: usnje je edinstven naravni proizvod. Niti dva kosa nista enaka – trditev, na kateri je zasnovana filozofija programa Audi exclusive1. Pri obdelavi smo posebej pozorni na to, da se deli, uporabljeni v notranjosti vozila, med seboj odlično prilegajo. S kakovostnim izborom uporabljenih kož in skrbno obdelavo ohranjamo naravne lastnosti usnja, obenem pa ustvarimo material, ki je trpežen in ima dolgo življenjsko dobo. Vse uporabljene vrste usnja so strojene brez kroma, zračne in prebarvane. Manjše praske ob uporabi tako ostanejo skoraj nevidne.

Odvisno od uporabe usnja nanj nanesemo izjemno tanke sloje laka, ki odvisno od debeline poskrbijo, da usnje postane čim bolj neobčutljivo. Drugače povedano, tanjši kot je naneseni sloj laka, boljše je počutje pri sedenju.

Usnje Valcona: usnje Valcona ima tanek nanos laka, je izjemno zračno in brez umetne reliefne površine.

Fino napa usnje: fino napa usnje ima srednje debel nanos laka, je povprečno zračno in ima nekoliko umetno reliefno površino.

Les in dekorativni elementi: v programu Audi exclusive1 se uporablja samo izbran pravi les, ki posebej poudarja posamezni značaj vozila. Ponudba obsega vse od klasičnega hrastovega lesa pa do privlačnih vrst, kot je mirtov les, jesenov les z velikimi porami ali evkaliptov les. Dekorativni elementi iz lesa z velikimi porami so na dotik podobni naravnemu lesu. Notranjost vozila tako postane edinstvena oaza miru, kjer se bo vsakdo odlično počutil. Audi načeloma ne uporablja tropskega lesa, če ni bil vzgojen na plantaži.

Usnje: za usnjeno oblazinjenje sedežev Audi se pretežno uporabljajo kože samcev goveda iz Južne Evrope. Odlikuje jih posebno razmerje med površino in debelino, zaradi česar so še posebej primerne za uporabo. Najkakovostnejše je usnje s hrbtnega dela živali, saj ima enakomerno strukturo vlaken in le redko razpoka ali se poškoduje. Usnje Audi exclusive1 mora izpolnjevati naslednja merila kakovosti:

Strojenje brez kroma: Audi se je že pred več kot dvema desetletjema – takrat kot pionir v avtomobilski industriji – odpovedal uporabi kromovih soli, da bi preprečil odpadke, onesnažene s težkimi kovinami. Audi uporablja izključno usnje, strojeno brez kroma, in tako dosledno prevzema moralno zavezo glede proizvodnje usnja.

Površinska zaščita: odvisno od kakovosti usnja uporabljamo različne vrste priprav. Različni načini plemenitenja zagotavljajo visoko zračnost in tako izboljšajo počutje pri sedenju.

Preizkusni cikel: v vozilu so usnjeni elementi podvrženi ekstremnim obremenitvam, kot so visoke temperaturne razlike, močno segrevanje med mirovanjem vozila na soncu, vstopanje in izstopanje voznika, prevoz težkih in trdih predmetov ter znojenje. Preden usnje uporabimo v vozilu Audi, mora uspešno prestati več kot 30 različnih preizkusov. V laboratoriju med drugim preverjamo odpornost proti obrabi, svetlobno obstojnost, krčenje, pregibnost, natezno trdnost, emisije v notranjosti in vnetljivost. Šele ko so opravljeni vsi preizkusi, se usnje uporabi za sedeže in notranje elemente. Preizkusi trajajo več kot 12 mesecev.

Les/dekorativni elementi: Audi načeloma ne uporablja tropskega lesa, če ni bil vzgojen na plantaži. Tanek furnir za dekorativne elemente pridobivamo iz debel in t. i. koreninskih gomoljev. Elementi so praviloma izdelani samo iz enega gomolja oz. debla, da so si posamezni elementi v vozilu podobni. Audi uporablja le pravi les. Izdelava predstavlja sožitje ročnega dela in strojne proizvodnje.

Po izdelavi sledi temeljito preverjanje kakovosti. S pomočjo UV-luči preverimo, ali so prisotne razpoke ali mehurčki in ali je površinska zaščita z lakom primerna. Zaključni sloj laka je odporen na praske pri čiščenju in ima UV-zaščito, tako da zagotavlja dolgoročno obstojnost barve.

Za individualno izbiro barv in materialov načeloma priporočamo osebno svetovanje pri pooblaščenem partnerju Audi. Poleg vozil v razstavnem salonu imajo številni trgovci tudi različne vzorce individualnih barv laka, usnja, tkanine Dinamica in dekorativnih elementov.

Opomba: digitalna ali tiskana slika dejanskega produkta lahko služi le za splošni vtis. Dejanska vsebina je med drugim odvisna od nastavitev barv in svetlosti vašega zaslona ali okolice.