Funkcije na zahtevo – prilagodljive kot vaše življenje

Nova oblika prilagodljivosti pri nakupu vozila: s pomočjo funkcij na zahtevo se lahko z naknadnim zakupom izbrane dodatne opreme prilagajate spreminjajočim se potrebam. Funkcije na zahtevo vam po nakupu vozila omogočajo povsem preprost zakup izbrane opreme v sistemu myAudi. Možnost zakupa enomesečnega preizkusnega obdobja vam omogoča nezavezujoč preizkus novih tehnologij. Naknaden zakup in plačilo zakupljene opreme sta preprosta in potekata v sistemu myAudi. Neposredno po zaključku zakupa in ponovnem zagonu se funkcija aktivira v vozilu. Obisk servisne delavnice ni potreben. Opremo vašega vozila Audi lahko tako nenehno prilagajate svojemu življenju.

Preizkusite inovativnost – prednosti

Funkcije na zahtevo

Dinamične

Na preprost način naknadno zakupite opremo in dovolite, da vas navdušijo inovativne tehnologije.

Prilagodljivo obdobje veljavnosti

Individualno

Prava funkcija ob pravem času – izberite obdobje veljavnosti, ki se sklada z vašimi zahtevami.

Zakup v sistemu myAudi

Preprost

Pregleden in hiter zakup v sistemu myAudi.

 
 

Pregled funkcij*

Za naknadno aktivacijo funkcij v vašem vozilu je na voljo oprema, ki se nanaša na sistem Infotainment, asistenčne sisteme in tehnologije luči. Naslednjo opremo lahko zakupite v trgovini myAudi.

Infotainment

Audi smartphone interface*

Če želite biti tudi med vožnjo vedno na tekočem in dostopati do aplikacij vašega pametnega telefona - s funkcijami na zahtevo lahko vmesnik za pametne telefone povsem preprosto zakupite tudi po nakupu vozila Audi in izberete želeno obdobje veljavnosti. Tako lahko med vožnjo ostanete osredotočeni na cesto in kljub temu uporabljate običajne funkcije vašega pametnega telefona.

MMI navigacija plus z virtualnim prikazovalnikom Audi in sistemom Audi connect*

Ali načrtujete vožnjo po mestu, ki ga ne poznate prav dobro? Preden svoj dragoceni čas zapravite na neznanih poteh, vas navigacija pripelje neposredno do želenega cilja. Kje lahko na hitro najdete navigacijsko napravo? S funkcijami na zahtevo je vaš problem rešen. V sistemu myAudi preprosto zakupite želeno opremo - MMI navigacijo plus z MMI touch ter Audi connect navigacijo in sistem Infotainment - in se odpeljite.

Digitalni radijski sprejemnik (DAB)*

Kdo ne pozna sledeče situacije: poslušate svojo najljubšo radijsko postajo, vendar na daljši vožnji po avtocesti izgubite njen sprejem. Ali pa zapeljete v predor in se sprejem prekine sredi vaše najljubše pesmi. S funkcijami na zahtevo je to stvar preteklosti: v sistemu myAudi preprosto naknadno zakupite digitalni radijski sprejemnik (DAB) in kmalu zatem lahko v svojem vozilu Audi znova poslušate svojo najljubšo radijsko postajo.

 

Tehnologija luči

Paket matričnih LED-žarometov*

Ali ste se pri nakupu vozila Audi odločili za že preverjeno funkcijo luči in bi želeli zdaj preizkusiti novo tehnologijo, saj se pogosteje vozite na daljše razdalje po avtocestah in regionalnih cestah? Ni problema: funkcije na zahtevo vam omogočajo, da preizkusite tehnologije, ki so na primer zbrane v paketu matričnih LED-žarometov.

Funkcijski paket luči*

Ali načrtujete daljšo nočno vožnjo in bi si v svojem vozilu želeli osvetlitev cestišča, ki je optimalno prilagojena vašim potrebam? V sistemu myAudi za želeno obdobje veljavnosti preprosto zakupite funkcijski paket luči, ki vam med drugim s prilagajanjem luči razmeram na cesti zagotavlja boljšo vidljivost ponoči.

Asistenca za dolga žarometa*

Ali si tudi ponoči želite, da bi imeli popoln pregled nad cestiščem? Asistenca za dolga žarometa pri nočnih vožnjah prevzame rutinsko vklapljanje in izklapljanje dolgih žarometov. Avtomatsko vklapljanje in izklapljanje dolgih žarometov glede na situacijo zagotavlja boljšo vidljivost in višjo stopnjo udobja.

Asistenčni sistemi

Prilagodljiva asistenca za hitrost*

Prilagodljiva asistenca za hitrost vam med vožnjo v vašem vozilu Audi nenehno pomaga vzdrževati hitrost in potrebno razdaljo do spredaj vozečega vozila. Izberite želeno obdobje veljavnosti in asistenco za svoj Audi naknadno zakupite v sistemu myAudi.

Parkirna asistenca*

Ali se vozite po neznanem mestu in je iskanje prostega parkirnega mesta nekoliko težje? Parkirno mesto je premajhno ali pa gre za dovoz. Se vedno bolj oddaljujete od svojega ciljnega mesta? Zahvaljujoč funkcijam na zahtevo v tovrstnih situacijah ne boste več imeli težav. Preprosto in hitro zakupite parkirno asistenco, ki vam prikaže ustrezna parkirna mesta vzdolž ceste. Tako se lahko brez skrbi odpravite na svoj naslednji izlet v mesto.

*Razpoložljivost funkcij na zahtevo se lahko razlikuje glede na model vozila in glede na to kdaj in za kateri trg je bilo narejeno vozilo. Pri večini vozil izdelanih za slovenski trg so funkcije na zahtevo na voljo šele od modelskega leta 2023 naprej.

Prijavite se v sistem myAudi in preverite individualno razpoložljivost za vaš Audi.

 

V le nekaj korakih do želene opreme

Vas zanimajo funkcije na zahtevo? V le nekaj korakih jih lahko hitro in preprosto zakupite v sistemu myAudi: če vaše vozilo podpira funkcije na zahtevo, se vam v sistemu myAudi avtomatsko prikaže trgovina s funkcijami na zahtevo. Kako to poteka?

Ob prvem zakupu, npr. aktivaciji preizkusnega obdobja po promocijski ceni morate prvič shraniti podatke za plačilo in račun.

1. korak

V sistemu myAudi se s potrjenim računom myAudi registrirate kot glavni uporabnik ali souporabnik.

2. korak

S pomočjo identifikacijske številke vozila (VIN) dodate vozilo, ki podpira funkcije na zahtevo.

3. korak

Izberite želeno opremo in obdobje veljavnosti. Ob naslednjem zagonu vozila je funkcija aktivna in jo lahko uporabljate.

 

Preverjanje razpoložljivosti

V aplikaciji myAudi lahko enostavno izberete različne funkcije na zahtevo, tudi po nakupu vozila! Uživajte v novi obliki prilagodljivosti ter v aplikaciji myAudi povsem preprosto in kjer koli zakupite ustrezne funkcije na zahtevo za vaše vozilo.

 

Pogosta vprašanja

 

Pogoji

Razpoložljivost funkcij na zahtevo je odvisna od posameznega modela - modeli, ki trenutno omogočajo funkcije na zahtevo, so navedeni na www.audi.si/funcije na zahtevo

Pri vozilih, ki podpirajo funkcije na zahtevo, je potrebna strojna in programska oprema že serijsko vgrajena v vozilo.

Pred nakupom se brezžično (over the air) preveri delovanje izbrane opreme.

Veljavnost

Izbirate lahko med različnimi obdobji veljavnosti, ki ustrezajo vašim individualnim potrebam. Izberete lahko 1 ali 6 mesecev, 1 ali 3 leta oz. trajno aktivacijo ponudbe.

Ponovni zakup istih funkcij na zahtevo (v smislu podaljšanja) je mogoč v sistemu myAudi.

  • 10 dni pred potekom obstoječega zakupa (če obdobje obstoječega zakupa znaša ≤ 12 mesecev)
  • 20 dni pred potekom obstoječega zakupa (če obdobje obstoječega zakupa znaša > 12 mesecev)

Zakupite lahko enomesečno preizkusno obdobje. Glavni uporabnik lahko vsako funkcijo enkrat preizkusi z enomesečnim preizkusnim obdobjem po promocijski ceni. Ta možnost je za posamezno vozilo na voljo največ 2 glavnima uporabnikoma letno. Ponudbo lahko podaljšate že med tem preizkusnim obdobjem. Preizkusno obdobje je mogoče aktivirati največ 6 mesecev po imenovanju glavnega uporabnika.

Zakup, aktivacija in pogoji uporabe

Funkcije na zahtevo lahko zakupite v sistemu myAudi.

Aktivacija zakupljenih funkcij na zahtevo poteka brezžično (over the air). Pogoj: za aktivacijo opreme mora biti vozilo povezano s spletom (vozilo mora imeti mobilni sprejem, zasebni način ne sme biti aktiviran). Po zaključenem zakupu je treba vozilo znova zagnati.

Običajno je oprema v vozilu aktivirana takoj po nakupu (v nekaj minutah). V posameznih primerih lahko aktivacija traja nekoliko dlje (1-2 uri). Takoj po naslednjem zagonu vozila je funkcija v vašem vozilu Audi na voljo v polnem obsegu.

1) myAudi: Nastavitve računa >> Naročila

2) V sistemu MMI v vozilu: zakupljena funkcija je vidna s pritiskom na ploščico "Nakupi"

Pogoj: vaše vozilo mora biti povezano s spletom. Potreben je ponovni zagon kontakta. Obvestilo o aktivaciji funkcije se izpiše v sistemu MMI. Funkcija je nato vidna s pritiskom na ploščico "Nakupi".

Svoje zakupljene funkcije na zahtevo si v aplikaciji myAudi ali na portalu myAudi lahko ogledate v meniju Nastavitve računa >> Naročila ali s pritiskom na ploščico "Nakupi" neposredno v sistemu MMI.

Zakupljene funkcije so vezane na individualno identifikacijsko številko vozila (VIN) in ne na uporabnika myAudi.

Sprememba glavnega uporabnika Audi connect ne vpliva na aktivne funkcije na zahtevo in njihovo obdobje veljavnosti.

Funkcije na zahtevo so zakupljene za vozilo, njihovo obdobje veljavnosti je torej vezano na individualno identifikacijsko številko vozila (VIN). Ob prodaji vozila zakupljene funkcije in preostalo obdobje veljavnosti ostanejo aktivni in jih lahko prodate skupaj z vozilom.

Pravica do odstopa od pogodbe

Pri nakupu funkcij na zahtevo imate zakonsko določeno 14-dnevno pravico do odstopa od pogodbe.

Plačilo in izstavitev računa

Za vsako funkcijo na zahtevo prejmete ločen račun.

Razpoložljivost funkcij na zahtevo je odvisna od modela ter kdaj in za kateri trg je bilo narejeno vozilo. Pri večini vozil izdelanih za slovenski trg so funkcije na zahtevo na voljo šele od modelskega leta 2023 naprej. Ponudbo za posamezni model najdete v trgovini s funkcijami na zahtevo v sistemu myAudi. Dodatne informacije so na voljo na tej spletni strani in pri pooblaščenih trgovcih Audi.