Servis z menjavo olja

Niso vsa motorna olja enaka. Nenazadnje ima vsak motor drugačne zahteve. Ustrezno prilagojeno olje je kot tekoča komponenta, ki motor optimalno dopolnjuje in ščiti. Originalna visokozmogljiva motorna olja Audi lahko preprečijo pregretje motorja vašega vozila Audi A3, A4 in preostalih modelov ter tako podaljšajo njegovo življenjsko dobo. Nivo olja je treba redno preverjati in olje po potrebi doliti. Da bo vaš Audi ostal originalen.

Tako najdete ustrezno motorno olje za svoj Audi

Pomembno je uporabljati olje, ki je natančno prilagojeno motorju. Audijeve raziskovalne in razvojne ekipe razvijajo ustrezna visokozmogljiva motorna olja. Z originalnim motornim oljem Audi se lahko pri vsaki menjavi olja zanesete na pravilno vsebino.

Prednosti originalnih motornih olj Audi

  • Originalna olja Audi 0W so olja »first fill« in jih uporabljajo že pri tovarniškem polnjenju ob predaji vozil;
  • daljša življenjska doba motorja;
  • varčnejša poraba goriva;
  • manj emisij CO₂;
  • daljši intervali za menjavo olja;
  • daljša življenjska doba vseh gibljivih delov.

Originalna visokozmogljiva motorna olja Audi Longlife III & IV dobite pri svojem servisnem svetovalcu Audi.

Zakaj mora biti nivo olja pravilen

Tudi najboljše olje ščiti motor samo ob pravilnem nivoju napolnjenosti. Pri današnjih dolgih intervalih za menjavo olja je priporočljivo redno preverjati njegov nivo. Prenizek nivo olja povzroči padec oljnega tlaka in drgnjenje kovine ob kovino. Posledično lahko pride do poškodb motorja. Če je olja preveč, lahko nastane pena, ki ne maže pravilno oz. škoduje katalizatorju.

Čas za menjavo olja

Motorno olje je pri vsaki vožnji izpostavljeno visokemu tlaku, upornostim in temperaturam. Nevtralizira fini prah, kisline in vodo. Pri tem se tudi najboljše originalno motorno olje Audi obrabi in kopičiti se začnejo ostanki. Audi je razvil tehnologijo, ki omogoča prilagodljiv servis z menjavo olja.

Ta servis upošteva osebni način vožnje in individualne pogoje uporabe vozila. Prikazovalnik servisnih intervalov vas opozori na menjavo olja glede na vaš način vožnje, v vsakem primeru pa najpozneje po 24 mesecih oziroma 30.000 kilometrih.

Če niso izpolnjeni tehnični pogoji za prilagodljiv Audijev servis z menjavo olja ali tega servisa ne želite, se menjava olja izvaja v fiksnih servisnih intervalih. Prikazovalnik servisnih intervalov vas spomni na termin po dvanajstih mesecih oziroma 15.000 kilometrih.

Morda vas bo zanimalo tudi:

 

Akumulator

Akumulatorji Audi: izdelek LongLife, ki ne zahteva vzdrževanja, zagotavlja hladni zagon do –25 °C, ima visoko ciklično stabilnost praznjenja/polnjenja in je takoj pripravljen na uporabo.

 Smart repair of the windscreen

Popravilo vetrobranskega stekla

Tukaj so vam na voljo informacije o originalnih vetrobranskih steklih Audi in možnostih popravila stekel.

Kompleti zimskih pnevmatik in platišč

Funkcionalnost in vpadljiv videz. Z zimskimi litimi aluminijastimi platišči iz originalne dopolnilne opreme Audi.

Kontaktirajte pooblaščen servis Audi

Za dodatne informacije in konkretne ponudbe se obrnite na svoj pooblaščen servis Audi.