Polnjenje na poti

Odkrijte svobodo električne mobilnosti v eni največjih mrež polnilnih postaj v Evropi1. S storitvijo Audi charging1 lahko od dostopate do pribl. 500.0002 javnih polnilnih mest.

   

  Vša storitev za plačevanje polnjenja

  Storitev Audi charging1 nudi dostop do ene največjih javnih mrež polnilnih postaj v Evropi.

  • Pribl. 500.000 javnih polnilnih mest v 27 evropskih državah
  • Prilagodljivost na osnovi vašega osebnega profila polnjenja z izborom treh tarif (basic, plus, pro)
  • Enostavno plačilo polnjenja z RFID-kartico, aplikacijo myAudi ali storitvijo Plug & Charge*
  • Pregled vseh pomembnih informaci v aplikaciji myAudi

  * Izvedba je odvisna od vozila3, odvisno od pogodbe z mobilnim operaterjem lahko nastanejo dodatni stroški4

  Hitro polnjenje na polnilnih postajah IONITY

  IONITY je podjetje, ki je zgradilo in upravlja mrežo hitrih polnilnih postaj na meddržavnih cestah in avtocestah v 24 evropskih državah. Pribl. 22,5 min14 zadošča, da se visokonapetostna baterija vozila Audi GT quattro15 napolni za vožnjo na daljše razdalje. Audi e-tron GT quattro15,16 pri tem uporablja polnilno moč do 270 kW.

  Naše tarife

  • Ugodno polnjenje: ugodna cena polnjenja na polnilnih postajah IONITY (velja za tarifo pro)
  • Brez obračuna pristojbine za zasedanje polnilne postaje AC v času med 21. in 9. uro naslednjega dne
  • Prvo leto oprostitev plačila osnovne naročnine* za tarifo pro za vse stranke Audi z novim popolnoma električnim vozilom

  * Izpolnjeni morajo biti določeni pogoji5

  Tarifa: basic 6, 7

  Osnovna mesečna naročnina0,00 EUR
  Trajanje pogodbe1 mesec (samodejno podaljšanje)
  AC-polnjenje (običajno polnjenje)0,70 EUR (8) / kWh
  DC-/HPC-polnenje (hitro polnjenje)0,92 EUR (8) / kWh
  IONITY HPC0,79 EUR (8) / kWh
  Audi charging hub HPCtrenutno podatek ni na voljo
  Pristojbina za zasedanje polnilne postaje0,05 EUR (8) / min za polnjenje AC po 240 minutah. 0,15 EUR (8) / min za polnjenje DC po 90 minutah. Brez obračuna pristojbine za zasedanje polnilne postaje AC v času med 21. in 9. uro naslednjega dne
  Opombeza občasno polnjenje brez osnovne mesečne naročnine primerno za Plug & Charge (3)
   

  Tarifa: plus 6,9

  Osnovna mesečna naročnina4,99 EUR
  Trajanje pogodbe 1 mesec (samodejno podaljšanje)
  AC-polnjenje (običajno polnjenje)0,65 EUR (8) / kWh
  DC-/HPC-polnenje (hitro polnjenje)0,82 EUR (8) / kWh
  IONITY HPC0,79 EUR (8) / kWh
  Audi charging hub HPCtrenutno podatek ni na voljo
  Pristojbina za zasedanje polnilne postaje0,05 EUR (8) / min za polnjenje AC po 240 minutah. 0,15 EUR (8) / min za polnjenje DC po 90 minutah Brez obračuna pristojbine za zasedanje polnilne postaje AC v času med 21. in 9. uro naslednjega dne.
  Opombeza občasno polnjenje brez osnovne mesečne naročnine primerno za Plug & Charge (3)
   

  Tarifa: pro 6,10

  Osnovna mesečna naročnina14,99 EUR (8), prvo leto oprostitev plačila osnovne naročnine (5) za tarifo pro za vse stranke Audi s popolnoma električnim vozilom Audi
  Trajanje pogodbe1 mesec (samodejno podaljšanje)
  AC-polnjenje (običajno polnjenje)0,61 EUR (8) / kWh
  DC-/HPC-polnjenje (hitro polnjenje)0,76 EUR (8) / kWh
  Selected Partners Network (SPN)0,50 EUR (8) / kWh
  Audi charging hub HPCtrenutno podatek ni na voljo
  Pristojbina za zasedanje polnilne postaje0,05 EUR (8) / min za polnjenje AC po 240 minutah. 0,15 EUR (8) / min za polnjenje DC po 90 minutah. Brez obračuna pristojbine za zasedanje polnilne postaje AC v času med 21. in 9. uro naslednjega dne.
  Opombaza občasno polnjenje brez osnovne mesečne naročnine primerno za Plug & Charge (3)
   
   

  Sklenitev pogodbe za Audi charging

  1.

  Namestite aplikacijo myAudi, shranite vozilo in glavnega uporabnika (11)

  2.

  Izberite tarifo storitve Audi charging in sklenite pogodbo

  3.

  Takojšnje polnjenje z aplikacijo myAudi ali polnjenje s polnilno kartico po aktivaciji

  Aplikacija myAudi

  Pogodbo za storitev Audi charging je od 01. 01. 202312 mogoče skleniti v brezplačni4 aplikaciji myAudi.

  Pregled nad podatki

  Aplikacija myAudi vam nudi pregled nad vsakodnevnim polnjenjem.

  • Upravljanje pogodb
  • Zagon in zaustavitev polnjenja
  • Pregled računov
  • Iskanje polnilnih mest in načrtovanje poti (polnilne postaje Audi charging so označene s krogi Audi)
  • Upravljanje polnilnih kartic Audi charging za aktivacijo stenskih polnilnih postaj Audi plus in Audi pro
   

  Polnilno središče Audi hub

  Vrhunske polnilne postaje Audi

  Od 23. 12. 2021 lahko svoj električni avtomobil napolnite v polnilnem središču Audi v Nürnbergu in Zürichu. Polnjenje vozila se v kakovostnem salonu Audi z izjemnim ambientom tako spremeni v pravo doživetje. Audi poleg tega rabljene litij-ionske baterije v polnilnem središču uporablja kot hranilnike za enosmerni tok. Čas, ko se vaše vozilo polni, lahko preživite povsem individualno.

  Polnjenje v polnilnem središču Audi

  Prihod

  1.

  Po odklepanju polnilne postaje in preverjanju pristnosti se polnjenje zažene, vi pa se po pokritem delu lahko odpravite v salon Audi. Vozniki vozil Audi lahko vnaprej uporabijo ekskluzivno možnost rezervacije.

  Vaš čas

  2.

  V salonu Audi imate čas zase. Kupite lahko prigrizke in pijačo. Mirno vzdušje v salonu vam po potrebi omogoča tudi delo.

  Nadaljevanje vožnje

  3.

  Čas polnjenja na hitrih polnilnih postajah HPC s polnilno močjo največ 320 kW je odvisen od modela vozila. Na osrednji nadzorni plošči ali v aplikaciji myAudi imate stalen pregled nad polnjenjem vašega vozila. Sproščeni in okrepčani lahko nadaljujete pot

  Ekskluzivno za voznike vozil Audi

  Vozniki vozil Audi lahko uživate v dodatnih prednostih polnilnega središča Audi. Z iskanjem interesnih točk (POI) lahko v aplikaciji myAudi poiščete polnilno središče Audi in predčasno rezervirate prosto polnilno mesto. Tako si zagotovite možnost polnjenja vašega vozila Audi.

  Pogosta vprašanja

  Audi charging je plačilna storitev za stranke Audi, namenjena obračunu porabe električne energije na javnih polnilnih postajah. Storitev je na voljo od 01. 01. 2023. Svoj Audi lahko s polnilno kartico Audi charging ali aplikacijo myAudi polnite v celotni mreži podprtih polnilnih postaj.

  Aplikacijo myAudi iz trgovine App Store ali Google Play najprej naložite na svoj mobilni telefon. Po vnosu osebnih podatkov v sistem myAudi s pomočjo številke šasije shranite svoje vozilo in glavnega uporabnika. V meniju "Audi charging" lahko nato izberete ustrezno tarifo in naročite kartico Audi Charging.

  Storitev polnjenja lahko uporabljate po seznanjanju aplikacije myAudi s številko kartice Audi charging.

  Kratica AC (Alternating Current) predstavlja izmenični tok, DC (Direct Current) pa enosmerni tok. Za polnjenje električnih avtomobilov se lahko uporablja tako izmenični kot tudi enosmerni tok. Ker se v visokonapetostni bateriji lahko shrani enosmerni tok, je treba izmenični tok najprej pretvoriti v enosmerni tok. Električna vozila za to potrebujejo t. i. pretvornik AC/DC, ki izmenični tok (npr. preko varnostne vtičnice) pretvarja v enosmerni tok.

  Polnilna moč 50 kW ali več šteje za hitro polnjenje. Ne zmorejo vsa električna vozila podpirati tovrstnih polnilnih tokov. Da bi bila električna mobilnost še privlačnejša, polnilne postaje danes že ponujajo polnilno moč do 350 kW. Polnjenje HPC* večinoma najdemo na avtocestah, saj omogoča kratek čas polnjenja in posledično krajše postanke. S tem pa se občutno skrajša tudi čas potovanja.

  Polnjenje HPC se praviloma uporablja pri stanju napolnjenosti med 20% in 80% SOC**, saj polnjenje z 80% na 100% traja nadpovprečno dolgo. *Hitro polnjenje HPC (ang. high performance changing ali high power changing) = polnilna moč od 100 kW naprej **SOC (ang. state of charge) = stanje napolnjenosti visokonapetostne baterije v odstotkih

  Informacije o polnilnih postajah v aplikaciji myAudi in navigaciji vozila se posodabljajo dnevno. Poleg tega se informacije o razpoložljivosti polnilnih postaj stalno usklajujejo, podvržene so le manjšemu časovnemu zamiku nekaj minut. Če je vaše vozilo na primer v podzemni garaži, se podatki posodobijo šele, ko vozilo vzpostavi spletno povezavo (kmalu po izvozu iz podzemne garaže).