Pripravite svoje vozilo za dolge poletne vožnje

Pripravite svoje vozilo za dolge poletne vožnje

Poletne vožnje predstavljajo poseben užitek v vožnji, vendar pa visoke temperature lahko postanejo neznosne, če vozilo nima brezhibno delujoče klimatske naprave. Poleg udobja klima zagotavlja tudi varnost med vožnjo, saj zmanjšuje utrujenost voznika in vpliva na njegovo osredotočenost na dogajanje na cesti.

Vpliv kabinskih filtrov

Kabinski filter s filtracijo zraka, ki prihaja v notranjost avtomobila, preprečuje vstop neželenim delcem, kot so prašni delci, izpušni plini in drugi onesnaževalci. Spomladi in poleti se količina le teh v zraku poveča, kar lahko povzroči težave z dihanjem in alergijske reakcije. Slednjemu se lahko izognete s pravočasno zamenjavo kabinskega filtra, ki pripomore k izboljšanju kakovosti zraka v avtomobilu.

Vzdrževanje klime in kabinskih filtrov

Da zagotovite najboljšo kakovost zraka v svojem avtomobilu, je pomembno, da redno vzdržujete klimatsko napravo in kabinske filtre. Priporočljivo je, da kabinski filter zamenjate vsaj enkrat letno, v primeru vožnje v območjih z visoko stopnjo onesnaženosti zraka pa tudi pogosteje. Klima v avtomobilu bo ob rednem čiščenju zračnih odprtin delovala brezhibno, vaša poletna potovanja pa bodo tako prijetnejša.

Imetniki Audi Card lahko do 30. 6. 2024 izkoristite posebno ugodnost: 40 % popust na originalne kabinske filtre.

Kontaktirajte pooblaščen servis Audi

Za dodatne informacije se obrnite na svoj pooblaščen servis Audi.