SQ5

 
 
Audi SQ5 TDI Kühlergrill

SUV s poudarkom na S

Hitro dosezite cilje, suvereno obvladajte izzive in pri tem tudi dobro izgledajte – Audi SQ5.

 

Audi SQ5 v številkah

Moč

251

kW (341 KM)5

Pospešek (0–100 km/h)

5,1

s

Največji navor

700

Nm

Suveren prenos moči na cesto

3,0-litrski motor V6 TDI⁵ z električnim kompresorjem Audi SQ5 pospeši do elektronsko omejene največje hitrosti 250 km/h. Za prenos moči poskrbi hiter in udoben 8-stopenjski menjalnik tiptronic. Serijski stalni štirikolesni pogon quattro s samozapornim sredinskim diferencialom moč prilagodljivo porazdeljuje med sprednjo in zadnjo premo. Osnovno razmerje znaša 40 : 60, sistem pa lahko po potrebi – za še večjo vlečno silo – na sprednjo premo posreduje do 70 % moči, na zadnjo pa do 85 %.

Zmogljivost v vidni obliki

Design modela Audi SQ5 na izjemen način odraža športno dinamiko in suvereno zmogljivost vozila. Design letvic na pragovih ustvarja videz lahkotnosti in večjega odmika od tal. Markantna odbijača imata spredaj vgrajeni mogočni odprtini za dovod zraka z aluminijastim okvirjem, zadaj pa difuzor s kromirano letvijo. Dvojna ovalna zaključka izpušne cevi iz kroma lepo zaključujeta športni videz vozila. Enodelni okvir mreže hladilnika z videzom satovja in aluminijastimi vstavki daje sprednjemu delu vozila samozavesten značaj.

Izjemen videz iz vseh zornih kotov

Delitev opcijskih OLED-luči2 na majhne, posamično krmiljene segmente s tridimenzionalno razporeditvijo zahvaljujoč impresivni upodobitvi omogoča nove načine osvetlitve. Ob nakupu so za personalizacijo vozila na voljo tri različne opcijske grafične podobe zadnjih luči2. Značaj grafične podobe zadnjih luči se med uporabo avtomatsko prilagaja glede na vozni način. Opcijski digitalni zadnji OLED-luči2 sta opremljeni s funkcijo zaznavanja približevanja3: ko vozilo miruje in se drugo vozilo ali drugi udeleženci v prometu od zadaj približajo na manj kot 2 metra, vsi OLED-segmenti avtomatsko aktivirajo večjo vidno površino. Animacija prikazuje dinamično osvetlitev funkcije coming home/leaving home pri 3. izvedbi zadnjih luči.

Opomba: slika prikazuje Audi Q54.

 

Grafična podoba zadnjih luči 1

Grafična podoba zadnjih luči 2

Grafična podoba zadnjih luči 3

Intenzivno izživeta športnost

Ob vstopu v vozilo vas in vašega sopotnika pozdravita osvetljeni sprednji vstopni letvi z aluminijastimi vstavki in napisom S. V notranjosti vas pričaka zasnova prostornosti z dovolj prostora za pet oseb ter udobnim prostorom za glavo in noge. Serijski dekorativni elementi iz matiranega krtačenega aluminija, športniusnjenen volanu in športna sprednja sedeža poskrbijo za dinamično-eleganten ambient.

Funkcije na zahtevo

Audi vam s funkcijami na zahtevo nudi še več prilagodljivosti pri izbiri dodatneopreme. Številne funkcije je za doplačilo mogoče zakupiti kadar koli. Z aplikacijo myAudi6,7 je izbira funkcij intuitivna in hitra.

 

Opcijski paket sport edition s poudarki črne barve in opcijski paket sport edition s poudarki magnezijevo sive barve.

Dodajte svojemu vozilu Audi SQ5 pridih individualnosti in dinamike. Opcijski paketi opreme, kot sta sport edition s poudarki črne barve2 in sport edition s poudarki magnezijevo sive barve2, navdušujejo vse, ki znajo ceniti nekaj posebnega.

Audi SQ5 Sportback

Več informacij o modelu Audi SQ5 Sportback.

Poraba goriva (kombinirana vožnja1): od 8,1 l/100 km; emisije CO₂ (kombinirana vožnja1): od 213 g/km