Vpoklic vozil z zračnimi blazinami Takata

Poteka globalen vpoklic varnostnih blazin Takata, ki so med drugim vgrajene tudi v modele vozil Audi. Mogoče je, da je varnostna blazina v vašem vozilu okvarjena in lahko ogrozi varnost vas in vaših sopotnikov v vozilu.

Na tej strani lahko najdete več informacij in preverite, ali vpoklic zadeva tudi vas. Z vnosom številke šasije (VIN) preverite, ali vpoklic zadeva tudi vaše vozilo.

Vpoklic zadeva tudi vaše vozilo?

Podjetje Takata je avtomobilski industriji več let dobavljalo okvarjene varnostne blazine, ki se lahko pod vplivom določenih vremenskih razmer (vročina in vlaga) sčasoma spremenijo in postanejo nevarne.

Varnostne blazine so bile vgrajene v različna vozila znamke Audi v vaši državi v obdobju od leta 2005 do 2018. Preverite, ali se to nanaša tudi na vaše vozilo, tako da v zgornje polje vnesete številko VIN. Seznam zadevnih vozil se stalno posodablja, zato preverjajte večkrat.

Kakšno nevarnost to predstavlja?

Če se v nezgodi poškoduje varnostna blazina, je lahko tlak v plinskem generatorju, ki se ustvari pri sproženju, bistveno previsok. Zaradi tega lahko delci kovine zletijo v potniški prostor. To lahko povzroči hude poškodbe in v najslabšem primeru tudi smrt.

Kaj lahko storite?

Če vpoklic zadeva tudi vaše vozilo, se nemudoma obrnite na partnerja Audi, da zamenja zadevne komponente. To bo predvidoma trajalo le kakšno uro in je za vas brezplačno. Vaša varnost nam je na prvem mestu, zato vas prosimo, da preverite svoje vozilo in ga odpeljite na popravilo, če bo to potrebno.