Dobro utečen motor

Usposobljen za vzdržljivost.

Dobro utečen motor nudi optimalne pogoje za dolgotrajno premagovanje vsakdanjih obremenitev, od kratkih razdalj v mrazu do hitre vožnje po avtocesti v vročini, in hkrati ohranja optimalno porabo goriva. Kriteriji, ki prispevajo k dolgi življenjski dobi. In s tem tudi k visoki vrednosti vozila pri nadaljnji prodaji.

Kakšno je pravilno utekanje motorja?

Ne glede na to, ali gre za tri- ali dvanajstvaljne, bencinske ali dizelske: motorji znamke Audi so motorji z visoko zmogljivostjo, zasnovani za moč, zanesljivost, dolgo življenjsko dobo in varčno delovanje. Te lastnosti se ohranijo še posebej dolgo, če pri utekanju upoštevate nekaj nasvetov.

Faza utekanja se po približno 20 urah delovanja zaključi. Pri običajni vožnji to predstavlja 1.000 do 1.500 kilometrov. Pravilno utekanje v prvih kilometrih novega motorja ne zahteva veliko truda, če upoštevate naslednje:

  • Ko zaženete hladen motor, ga vedno ogrejte počasi. S tem občutno prispevate k dolgi življenjski dobi motorja.
  • Motorja na prvi vožnji po avtocesti ne obremenite enakomerno: spreminjajte obremenitev in tako kratek čas vozite z zelo nizkim ali zelo visokim številom vrtljajev. Pedal za plin do konca pritisnite le v sili.
  • Uporabljajte le kakovostna olja znanih blagovnih znamk, pri čemer upoštevajte kakovost, ki je navedena v Navodilih za uporabo. Če olje dolijete, mora imeti enako viskoznost, kot jo je imelo olje pri prejšnjem polnjenju.
  • Načeloma vsa mineralna olja znanih blagovnih znamk izpolnjujejo zahteve družbe Audi in jih je med seboj mogoče tudi mešati.

Morda vas zanima:

 

Servisni paketi

S servisnimi paketi Audi za zavore, kolesne ležaje, zobati jermen itd. prejmete ugodne pakete popravil in servisne pakete za modele vozil Audi, starejše od 4 let.

Audi electric mountain bike powered by Fantic

Dopolnilna oprema

Odkrijte premišljene in natančno prilagojene rešitve, kot so strešni kovček, dopolnilna oprema za mobilni telefon in otroški sedeži Audi, ki vam olajšajo vsakdanjik.

Akumulator

Akumulatorji Audi: izdelek LongLife, ki ne zahteva vzdrževanja, zagotavlja hladni zagon do –25 °C, ima visoko ciklično stabilnost praznjenja/polnjenja in je takoj pripravljen na uporabo.

Kontaktirajte pooblaščen servis Audi

Za dodatne informacije se obrnite na svoj pooblaščen servis Audi.